Hacked η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (European Banking Authority) είναι ένα από τα θύματα μιας ς πραγματοποιήθηκε στους Exchange servers διαφόρων εταιρειών παγκοσμίως και αναφέραμε χθες.

Είστε θύμα της επίθεσης που είχε σαν στόχο τον Exchange server της ς σας; Παρακαλώ καθίστε στην σειρά. Συμβαίνει και στις καλύτερες εταιρείες. Η Κινέζικη ομάδα Hafnium χρησιμοποίησε 0day exploits που υπήρχαν στο λογισμικό της Microsoft και που η εταιρεία κατάφερε να κλείσει στις 2 Μαρτίου του 2021. Η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών συγκαταλέγεται στα θύματα.

Ο λογαριασμός στο Twitter της Security αναφέρει:

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (EBA) αποτέλεσε αντικείμενο μιας επίθεσης στον κυβερνοχώρο εναντίον των Microsoft Exchange Servers, η οποία επηρεάζει πολλούς οργανισμούς παγκοσμίως. Ο Οργανισμός ξεκίνησε γρήγορα μια έρευνα, σε στενή συνεργασία με την ICT, μια ομάδα forensic εμπειρογνωμόνων.

Καθώς η ευπάθεια σχετίζεται με τους διακομιστές email της EBA, η πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα μέσω email που διατηρούνται σε αυτούς τους διακομιστές ενδέχεται να έχουν διαρρεύσει στον εισβολέα.

Ως προληπτικό μέτρο, η ΕΑΤ αποφάσισε να βγάλει τα συστήματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της offline.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕΑΤ) είναι ένας άλλος οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εδρεύει στο Παρίσι και ιδρύθηκε βάσει του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1093/2010 της 24ης Νοεμβρίου του 2010. Αποστολή της είναι η εποπτεία της χρηματος και η οποία προέκυψε από την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Αρχών Τραπεζικής Εποπτείας (CEBS) την 1η Ιανουαρίου του 2011. Είναι μέρος του Ευρωπαϊκού Συστήματος Χρηματοπιστωτικής Εποπτείας (ESFS).

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).