Θετικός ο απολογισμός της ελληνικής αποστολής στο MWC 2015

Η τέταρτη και τελευταία ημέρα της ελληνικής αποστολής στο φετινό MWC ήταν η μέρα που οι περισσότεροι εκπρόσωποι των εταιριών που συμμετείχαν στην αποστολή ξεχύθηκαν στα γειτονικά αλλά και σε πιο μακρινά περίπτερα, προκειμένου να ενισχύσουν και να ολοκληρώσουν τις προσπάθειες δικτύωσης τους, αλλά και να “δέσουν” καλύτερα τις επαφές που είχαν ήδη ξεκινήσει.HAMAC MWC 2015 MWC MWC MWC

Σε “εθνικό” επίπεδο, συνεχίσθηκαν οι επαφές με άλλες εθνικές αντιπροσωπείες, συγκεκριμένα με εκείνες της Σκωτίας, της Ιρλανδίας, του Βελγίου, του Καναδά, της Καταλανίας, της Γαλλίας, της Ουγγαρίας, της Κορέας, του Μαρόκου και του Ιράν, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και τη διερεύνηση πιθανών συνεργιών, στο μέλλον.
Θετικός, ήταν ο απολογισμός και σε “εταιρικό” επίπεδο… Στα highlights της ημέρας, εκπρόσωποι της VoiceWeb έκλεισαν συμφωνία με εταιρία της Τυνησίας, ολοκλήρωσαν τις επαφές τους με υφιστάμενους συνεργάτες και “άνοιξαν δρόμο” για συμφωνίες στην Αφρική, χώρες της Λατινικής Αμερικής, στη Ρωσία και σε χώρες του CIS.

Η ελληνική εταιρία εστιάζει στις αναδυόμενες αγορές της Αφρικής, της Μέσης και της Άπω Ανατολής. Η SoftWeb έκλεισε συμφωνία με μεγάλο Software House, με διεθνή παρουσία και στόχο τη συνεργασία για την προώθηση κοινής λύσης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η Cytech ολοκλήρωσε ένα “μαραθώνιο” επαφών (περισσότερες από 15, μέσα σε ένα 24ωρο), με πολύ ελπιδοφόρα αποτελέσματα, καθώς όλα δείχνουν ιδιαίτερη ζήτηση για τις υπηρεσίες της εταιρίας στην υποσαχάρια Αφρική, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για πρόσβαση από τις ευρωπαϊκές χώρες. Η ΔΑΕΜ, προχώρησε σε συμφωνία με αμερικανική εταιρία με αντικείμενο το προηγμένο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, το οποίο έχει εξελίξει η παλαιότερη ελληνική αναπτυξιακή εταιρία ΟΤΑ. Ο εκπρόσωπος της Pinatta είχε σημαντικές επαφές με μεγάλους διεθνείς παρόχους, για δημιουργία και διανομή περιεχομένου, ενώ δέχτηκε τέσσερις κρούσεις από δημιουργούς εφαρμογών, για ένταξή τους στο “οικοσύστημα” της Pinatta.

Τέλος, εκπρόσωποι του ΣΕΚΕΕ και του INNOVATHENS συναντήθηκαν με ομολόγους τους του οργανισμού Mobile World Capital, που είναι η σύμπραξη των επιχειρηματικών και ερευνητικών φορέων της Βαρκελώνης, και αντάλλαξαν εμπειρίες και ιδέες για συνεργασία τους στο μέλλον. Σημειωτέον, ότι η Βαρκελώνη και η Αθήνα είναι αδελφοποιημένες πόλεις με κοινά χαρακτηριστικά, όσον αφορά στη γεωπολιτική τους θέση στις άκρες της Μεσογείου, αλλά και κοινά προβλήματα αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Είναι δυο πόλεις με πλούσιο σε τεχνογνωσία ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο αντιμετωπίζει με δυναμισμό τις προκλήσεις του παρόντος. Με αυτή την προσέγγιση, επιβεβαιώνεται η διάθεση για αμοιβαία αποδοτική συνεργασία σ’ αυτόν τον ιδιαίτερα απαιτητικό, αλλά και πολλά υποσχόμενο τομέα.

Έπαινος για το Πάντειο Πανεπιστήμιο

Η πολύ καλή δουλειά του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων (Social Media and Startup Lab team) του Παντείου Πανεπιστημίου – το οποίο συμμετείχε και στήριξε την ελληνική αποστολή, τόσο με την Υπεύθυνη Επικ. καθηγ. Μπέτυ Τσακαρέστου όσο και με τους τεταρτοετείς φοιτητές Μαριάννα Θωμαδάκη και Νίκο Λάμπρου – σ’ ό,τι αφορά στην κάλυψη από πλευράς κοινωνικών δικτύων, αναγνωρίστηκε από το GSMA, τους οργανωτές του MWC! Ο εκπρόσωπος του τμήματος Επικοινωνίας, Miquel Vidal Viloria, πέρασε από το ελληνικό περίπτερο και ζήτησε να γνωρίσει το ελληνικό “Twitter Team”, επαινώντας τη δουλειά τους και τη δυναμική παρουσία της Ελλάδας στα social media.

Εν κατακλείδι…

Η ελληνική παρουσία στο MWC, για τρίτη κατά σειρά χρονιά, ήταν πιο σημαντική από ποτέ άλλοτε, αποσπώντας θετικότατα σχόλια εκ μέρους των ξένων επισκεπτών (αλλά και δεκάδων Ελλήνων του εξωτερικού, που με συγκίνηση σταματούσαν και θαύμαζαν το ελληνικό περίπτερο), τόσο για τις καινοτόμες και πρωτότυπες εφαρμογές, όπως και για το εύρος του οικοσυστήματος σε έναν κλάδο, που επιδεικνύει ιδιαίτερη δυναμική.
Αυτό, άλλωστε, αποδείχθηκε στην πράξη από τις αντιδράσεις πολλών επωνύμων του χώρου, οι οποίοι επισκέφθηκαν το ελληνικό περίπτερο, επαίνεσαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των ελληνικών επιχειρήσεων και άκουσαν με έκπληξη ότι το ευρύτερο οικοσύστημα γύρω από τον κλάδο περιλαμβάνει περισσότερους από 300 “παίκτες” στην Ελλάδα, οι οποίοι αποφέρουν σχεδόν 1 δις € σε προστιθέμενη αξία.
Η προσπάθεια διεύρυνσης του οικοσυστήματος, όπως εκφράζεται και στο motto της φετινής ελληνικής συμμετοχής στο MWC (Growing the Ecosystem) είναι σαφές ότι θα συνεχιστεί, με στόχο αυτός ο ραγδαία αναπτυσσόμενος κλάδος να αποτελέσει σημαντικό δομικό στοιχείο για την ανάπτυξη της χώρας, βεβαίως μέσα κι από την κατάλληλη όσμωση με το αντίστοιχο διεθνές οικοσύστημα. Αυτό τόνισε, εξάλλου, και ο πρώην πρόεδρος και μέλος του ΔΣ του ΕΤΝΟ, Luigi Cambardella, που επισκέφθηκε το ελληνικό περίπτερο την δεύτερη ημέρα, δηλώνοντας ότι επρόκειτο για μια πολύ ευχάριστη έκπληξη.
Παράλληλα, η επιτυχημένη παρουσία της ελληνικής αποστολής στο φετινό MWC, όπως αναγνώρισαν και οι ίδιοι οι συμμετέχοντες σ’ αυτήν, ήταν η καλύτερη απόδειξη ότι εταιρίες, Πολιτεία, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και ακαδημαϊκά ιδρύματα μπορούν να συνεργαστούν αρμονικά και να προσφέρουν σημαντική προστιθέμενη αξία στην οικονομία της χώρας, κάνοντας τη διαφορά που όλοι αναζητούμε.

Το ελληνικό περίπτερο, η δημιουργία του οποίου αποτελεί για τρίτη συνεχή χρονιά πρωτοβουλία του ΣΕΚΕΕ, υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της ελληνικής πολιτείας, μέσω του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων και τη συνδιοργάνωση του Enterprise Greece, που στηρίζει ένθερμα την ελληνική παρουσία στην παγκόσμια «βιτρίνα» της τεχνολογικής πρωτοπορίας. Επίσης, σημαντική είναι και η συνεισφορά του INNOVATHENS, του κόμβου καινοτομίας & επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.
Η χορηγία της Eurobank, η χορηγία γεύσης της Earth’s Brands, η υποστήριξη τόσο από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, την One Team, τη Softweb, αλλά και την Ericsson Hellas, η συνεργασία με την ΕΕΚΤ αλλά και τους λοιπούς καινοτομικούς συνδέσμους της μικροηλεκτρονικής (ΕΝΕΒΗ), της αεροδιαστημικής (ΕΒΙΔΙΤΕ), βιοτεχνολογίας (H-bio), νεοφυών επιχειρήσεων (ΕΕΝΕ) και ΕΕΛ/ΛΑΚ συνέβαλαν, επίσης, στην επιτυχημένη παρουσία της φετινής ελληνικής αποστολής.

O πρώτος (εσωτερικός) απολογισμός της ελληνικής αποστολής στο MWC θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαρτίου και ώρα 16:00, στο INNOVATHENS, τον κόμβο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, για να ακολουθήσει στις 17:30 Συνέντευξη Τύπου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 2ου Athens Science Festival, το οποίο θα διαρκέσει από τις 17 ως τις 22 Μαρτίου στο ευρύτερο χώρο της Τεχνόπολης, περιλαμβάνοντας δεκάδες εκδηλώσεις.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).