Αυτή τι στιγμή, υπάρχουν πάνω από 120.000 ασθενείς που περιμένουν όργανα για μεταμόσχευση στις Ηνωμένες Πολιτείες για να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.
Η Harvard Apparatus Regenerative Technology, είναι μια εταιρεία από τη Βοστώνη που αναπτύσσει συνθετικές τραχείες και σχεδιάζει να συνεχίσει με την ανάπτυξη περισσοτέρων οργάνων, σύμφωνα με το MIT Technology Review.
Οι τραχείες κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας τα βλαστικά κύτταρα του ασθενούς, τα οποία λαμβάνονται από τον μυελό των οστών. Τα κύτταρα αναπτύσσονται σε μια σκαλωσιά που κατασκευάζεται από ίνες περίπου ενός εκατοστού του πλάτους μιας ανθρώπινης τρίχας, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν ένα σωλήνα που είναι προσαρμοσμένος για να ταιριάζει στον κάθε ασθενή.
Η HART δοκιμάζει αυτή τη νέα τεχνική στη Ρωσία. Στόχος της είναι να συνεχίσει τις δοκιμές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αργότερα αυτό το έτος, και τελικά στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η HART ανέπτυξε τις τεχνητές τραχείες σε ερευνητικά εργαστήρια, και σχεδιάζει να προχωρήσει το εγχείρημα σε μια εγκατάσταση παραγωγής. Το 2008, η τεχνολογία HART επέτρεψε για πρώτη φορά την ανθρώπινη μεταμόσχευση αναγεννητικών αεραγωγών, και η τρέχουσα έρευνα της εταιρείας έχει εφαρμοστεί κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης τέσσερις φορές μέχρι στιγμής.
Το project θα μπορούσε μια ημέρα να οδηγήσει στη δημιουργία και άλλων συνθετικών οργάνων, όπως νεφρά και βαλβίδες της καρδιάς, σύμφωνα με το MIT Technology Review.