Πως να δημιουργήσετε ένα Restore σημείο στα Windows 10

Η Επαναφορά Συστήματος (System Service) δεν είναι ένα νέο των Windows 10. Αυτή η τεχνολογία εισήχθη το 2000 με τα Windows Μillenium. Σας επιτρέπει να επαναφέρετε το λειτουργικό σύστημα στην προηγούμενη κατάσταση. Η επαναφορά συστήματος δημιουργεί σημεία επαναφοράς που καταγράφουν πλήρη κατάσταση των ρυθμίσεων μητρώου, των drivers και διάφορων αρχείων του συστήματος. Ο χρήστης μπορεί να επαναφέρει το λειτουργικό σύστημα σε ένα από τα σημεία επαναφοράς, εάν τα Windows 10 γίνουν ασταθή ή παρουσιάσουν αδυναμία εκκίνησης.

hard disk ahci restore

Στα και αργότερα, η Microsoft “έθαψε” την υπηρεσία System Restore. Αντ’αυτού, χρησιμοποίησε το Χρονοδιάγραμμα εργασιών για να δημιουργήσει σημεία επαναφοράς. Ένας άλλος λόγος της κίνησης αυτής της Microsoft ήταν ότι θέλει να εξοικονομήσετε χώρο στο δίσκο σας και σε συσκευές με περιορισμένη αποθήκευση. Τα νεότερα χαρακτηριστικά όπως το Reset & λειτουργούν διαφορετικά και το System Restore έχει περιέλθει σε δεύτερη μοίρα, αν και εξακολουθεί να είναι προσβάσιμη μέσω της επιλογής “Αντιμετώπιση Προβλημάτων και Ανάκτηση” στα Windows 10.

Μια ατυχής αλλαγή που συνέβη στα Windows 7 είναι ότι τα σημεία επαναφοράς δημιουργούνται πολύ λιγότερο συχνά τώρα (μία φορά κάθε 7 ημέρες). Αυτό θεωρείται πολύ μεγάλο διάστημα. Επίσης, ο χώρος στο δίσκο που διατίθεται για το System Restore μειώνεται αυτόματα όταν το σύστημά σας υπολείπεται του ελεύθερου χώρου. Ως αποτέλεσμα, τα σημεία επαναφοράς δεν δύναται πλέον να δημιουργηθούν. Αν κάτι πάει στραβά και θα πρέπει να επανέλθει το λειτουργικό σας σύστημα, θα διαπιστώσετε ότι το σύστημά σας δεν έχει διαθέσιμο κανένα σημείο επαναφοράς! Ως εκ τούτου, θα πρέπει να δημιουργήσετε τουλάχιστον ένα σημείο επαναφοράς. Αυτό μπορεί να γίνει χειροκίνητα ως ακολούθως:

Βήμα 1: Πατήστε μαζί τα πλήκτρα Win + R στο . Θα εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου “Εκτέλεση”. Πληκτρολογήστε τα ακόλουθα στο πλαίσιο Εκτέλεση:

SystemPropertiesProtection

sr 1

Βήμα 2: Θα εμφανιστεί το παράθυρο “Ιδιότητες Συστήματος” με την καρτέλα “Προστασία Συστήματος” να είναι εμφανή.
Βήμα 3: Αν από προεπιλογή δεν μπορείτε να πατήσετε το κουμπί “Δημιουργία” (Create) σε αυτή την καρτέλα, τότε πατήστε το κουμπί  “Ρύθμιση Παραμέτρων” (Configure) και στην νέα καρτέλα που θα εμφανιστεί (και που αφορά τον τοπικό δίσκος σας C, αν θέλετε για άλλο δίσκο ρυθμίστε το από την καρτέλα “Προστασία Συστήματος” εκεί που γράφει “Ρυθμίσεις Προστασίας” ) , επιλέξτε το “Ενεργοποίηση προστασίας συστήματος”, στην παράγραφο “Ρυθμίσεις Επαναφοράς” (Restore settings) όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:

sr 2
Βήμα 4: Επίσης θα πρέπει να του δηλώσετε και ένα αξιοπρεπές χώρο στο επιλεγμένο δίσκο. Μετακινήστε τη ρυθμιστική μπάρα προς τα δεξιά. 15% πρέπει να είναι αρκετά: Πατήστε “Εφαρμογή” (Apply) και ΟΚ.

sr 3
Βήμα 5: Κάντε κλικ στο κουμπί “Δημιουργία …” στο παράθυρο διαλόγου Ιδιότητες συστήματος. Αυτό θα δημιουργήσει ένα νέο σημείο επαναφοράς συστήματος στα Windows 10: Απλά πληκτρολογήστε κάποια περιγραφή και είστε έτοιμοι.

sr 4

sr 5

sr 6
Βήμα 6: Την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε να επαναφέρετε τα Windows 10 σε μια προηγούμενη κατάσταση, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί “Επαναφορά Συστήματος…” (System Restore) στο παράθυρο διαλόγου Ιδιότητες συστήματος ή και άμεσα αν τρέξετε από την Εκτέλεση το rstrui.exe και ακολουθήστε τις οδηγίες

sr 7

Αυτό ήταν. Σε επόμενο άρθρο θα δούμε με λεπτομέρειες πώς να χρησιμοποιήσετε τα Σημεία Επαναφοράς για να επαναφέρετε τα Windows 10, συμπεριλαμβανομένου του σεναρίου όταν τα Windows 10 δεν εκκινούν.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).