Η IBM Research κατασκεύασε το μικρότερο Chip στα 7nm

Η IBM Research, ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει κατασκευάσει τα πρώτα λειτουργικά δοκιμαστικά chip 7 νανομέτρων, σε συνεργασία με τις GlobalFoundries, Samsung και SUNY Polytechnic Institute’s Colleges of Nanoscale Science and Engineering.ibm

Οι εταιρεία ελπίζει ότι οι νέοι επεξεργαστές που δοκιμάζει αυτή τη στιγμή θα είναι η αρχή των μικρότερων ημιαγωγών που υπάρχουν και ότι η νέα τεχνολογία ημιαγωγών θα συνεχίσει να συρρικνώνει τα επερχόμενα προϊόντα τουλάχιστον για δύο με τρία χρόνια.

Για να καταλάβετε το μέγεθος, ένας κόμβος 7nm είναι λίγο μεγαλύτερος από το ανθρώπινο DNA, το οποίο φτάνει σε διάμετρο τα 2,5nm. Οι επεξεργαστές σήμερα κυμαίνονται από 10nm, 14nm και 22nm σε μέγεθος.

Η IBM με τη νέα γενιά chips αναμένεται να παραδώσει νέες καινοτομίες που θα τροφοδοτήσουν τα προϊόντα της εταιρείας. Μιλάμε για τους υπερ-υπολογιστές Watson καθώς και τους κεντρικούς υπολογιστές του cloud και των κέντρων δεδομένων.

Σύμφωνα με την IBM, το δοκιμαστικό chip των 7nm δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας transistors από πυρίτιο γερμανίου ή Silicon Germanium (SiGe) και λιθογραφία Extreme Ultraviolet (EUV).

Η IBM σχεδιάζει να επενδύσει 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα πέντε ετών στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης των chips, οπότε μάλλον θα δούμε εκπληκτικά πράγματα.

Την 1η Ιουλίου, η ΙBM έκλεισε την συμφωνία για την πώληση των επιχειρήσεων μικροηλεκτρονικής sτην Globalfoundries, η οποία αποκτά την πνευματική ιδιοκτησία, την παραγωγική ικανότητα και τους εργαζομένους.

Η Globalfoundries, είναι η πρώην εταιρεία κατασκευής των AMD, και η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).