Πως θα είναι το Internet το 2025

Ο Τσάρλι Τσάπλιν είχε πει κάποτε ότι ο κινηματογράφος ήταν απλά μια μόδα. Το 1936, η New York Times έγραψε ότι “ο πύραυλος δεν θα μπορέσει ποτέ να αφήσει την ατμόσφαιρα της Γης.” Το 1955, το περιοδικό Variety ανέφερε ότι το rock n ‘roll θα εξαφανιστεί μέχρι τον Ιούνιο του ίδιου έτους.

internet

Προβλέποντας το μέλλον της τεχνολογίας είναι μάλλον ανόητο. Αλλά σίγουρα δεν μας έχει σταματήσει από το να κάνουμε.

Την Τρίτη, το Pew Research Internet Project και το Imagining The Internet Center του Πανεπιστημίου του Elon προσπάθησαν να ρίξουν φως στο πως θα μοιάζει η διαδικτυακή ζωή μας το 2025, δημοσιεύοντας τις προβλέψεις ακαδημαϊκών και επιστημόνων.

Μέχρι το 2025 …

Θα Ξεχάσετε ότι Το Διαδίκτυο υπάρχει.

“Το Διαδίκτυο (και η επικοινωνία μέσω του υπολογιστή γενικότερα) θα είναι πιο διάχυτη, αλλά λιγότερο σαφής και ορατή,” αναφέρει ο David Clark, ανώτερος ερευνητής στο τμήμα της Επιστήμης Υπολογιστών και του εργαστηρίου Τεχνητής Νοημοσύνης Εργαστήριο στο ΜΙΤ. “Σε κάποιο βαθμό, θα υπάρχει στο παρασκήνιο σε ότι κάνουμε.” Ο Joe Touch, διευθυντής του University of Southern California’s Sciences Institute, συμφωνεί. Δεν θα σκεφτόμαστε να ψάξουμε στο διαδίκτυο, απλά θα το κάνουμε.”

Το Διαδίκτυο θα είναι καλύτερο από κάθε Εκπαιδευτικό.

Με τους υφιστάμενους πόρους, όπως η Wikipedia και το Khan Academy, το Διαδίκτυο παρέχει επί του παρόντος πρόσβαση στην εκπαίδευση, όπως ποτέ πριν. Πολλοί από τους ακαδημαϊκούς που συμμετείχαν στην έρευνα πιστεύουν ότι οι πόροι αυτοί θα γίνουν καλύτεροι με την πάροδο του χρόνου. Ο Hal Varian, επικεφαλής οικονομολόγος της Google, πιστεύει ότι “το μεγαλύτερο αντίκτυπο στον κόσμο θα είναι καθολική πρόσβαση σε όλη την ανθρώπινη γνώση. Το πιο έξυπνο πρόσωπο στον κόσμο σήμερα θα μπορούσε να είναι πίσω από ένα άροτρο στην Ινδία ή την Κίνα. Επιτρέποντας την πρόσβαση και την επικοινωνία μέσω του διαδικτύου σε αυτό το άτομο, η σε άλλους εκατομμύρια σαν αυτόν ή αυτήν – θα μπορούσε έχει μια βαθιά επίδραση στην ανάπτυξη της ανθρώπινης φυλής.”

Το Διαδίκτυο θα αποδείξει ότι ο Orwell είχε δίκιο

Ο Xue, διευθυντής του Ινστιτούτου για την Πολιτική και Δίκαιο του Διαδικτύου στο Normal University του Πεκίνου, αναφέρει τις προβλέψεις του Orwell, και οραματίζεται ένα μέλλον όπου “οι άνθρωποι θα ζουν σε ένα διάφανο κόσμο όπως του 1984.” Πολλοί από αυτούς που συμμετείχαν στην έρευνα το έκαναν για να προβλεφθεί η αύξηση των δεδομένων και των πληροφοριών σαν ένας τρόπος για τη βελτίωση της ιατρικής, της εκπαίδευσης, των μεταφορών και την ζωή γενικότερα, ενώ άλλοι φοβούνται ότι θα οδηγήσει σε αύξηση των διακρίσεων και της περιθωριοποίησης, που θα επιτρέπει στην εξουσία να δικαιολογήσει μια θεσμοθετημένη καταπίεση.

Το Διαδίκτυο θα αλλάξει τόσο γρήγορα που δεν θα είμαστε σε θέση να το προλάβουμε.

Φιλόσοφος και θεωρητικός της επικοινωνίας Marshall McLuhan είπε κάποτε, “Διαμορφώνουμε τα εργαλεία μας και στη συνέχεια τα εργαλεία μας, μας διαμορφώνουν.” Πολλοί από τους σχολιαστές της έρευνας του Pew φαίνεται να συμφωνούν. Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται και εξελίσσεται με πρωτοφανείς ρυθμούς, υπάρχουν ανησυχίες για το ότι θα αποτύχουμε να αναγνωρίσουμε πιθανές συνέπειες και παγίδες. Ένας ερωτώμενος ο οποίος προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία ανέφερε: “οι πληροφορίες που θέλουμε, θα γυρίσουν πάνω μας, καθώς τα δίκτυα μαθαίνουν να προβλέπουν με ακρίβεια τα συμφέροντα και τις αδυναμίες μας … αυτό θα μας βάλει στον πειρασμό να σταματήσουμε την αναζήτηση της γνώσης, να στενέψουμε τους ορίζοντές μας, ακόμη και το να ερευνούμε ολοένα και πιο βαθιά.”

Το Διαδίκτυο θα εξαφανίσει τη Γεωγραφία.

“Όταν κάθε άτομο σε αυτόν τον πλανήτη μπορεί να φτάσει, και να επικοινωνεί αμφίδρομα, με κάθε άλλο πρόσωπο σε αυτόν τον πλανήτη, η ισχύς των εθνών-κρατών στον έλεγχο του ανθρώπου με γεωγραφικά όρια θα αρχίσει να φθίνει” αναφέρει ο David Hughes, πρωτοπόρος των τηλεπικοινωνιών.

Το Διαδίκτυο θα μας κάνει Απίστευτα Μόνους

Ο Bob Briscoe, επικεφαλής ερευνητής στη British Telecom, ανησυχεί ότι ενώ οι αλληλεπιδράσεις μπορεί να αυξηθούν, γίνοται επίσης ολοένα και πιο επιφανειακές και μη βιώσιμες. Άλλοι πιστεύουν ότι η παγκόσμια σύνδεση θα οδηγήσει σε τοπική απομόνωση – και επιμένουν ότι, ενώ ένα «παγκόσμιο χωριό» θα μπορούσε να έχει τα οφέλη του, υπάρχει αναμφίβολα και η περίπτωση να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται απομονωμένοι.

Ή … Το Internet δεν θα υπάρχει καν.

Αυτό μπορεί να είναι η πιο προχωρημένη και δύσκολη πρόβλεψη. Ο συνταξιούχος λογισμικού Robert McGrath πιστεύει ότι υπάρχουν πιθανότητες 50/50 ότι το Διαδίκτυο δεν θα υπάρχει καθόλου. Επικαλούμενος τις κυβερνοεπιθέσεις, ο McGrath υποθέτει ότι το Web θα μπορούσε να γονατίσει – σύροντας μαζί του την οικονομία και τον κόσμο όπως τον ξέρουμε.

Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά από την  Huffington Post

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).