Ισραήλ βόμβες για την καταπολέμηση των hacker της Gaza

Το Ισραήλ υπερηφανεύεται για την τεχνολογική του ικανότητα. Παράγει τόνους επιστημονικής έρευνας, έχει βραβευμένους με Νόμπελ και με την πάροδο των ετών, φαίνεται να έχει γίνει ένας σημαντικός παράγοντας στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο παγκοσμίως, τόσο λόγω των κυβερνητικών δραστηριοτήτων του όσο και του αναπτυσσόμενου ιδιωτικού τομέα, ο οποίος εξάγει τα πάντα, από προϊόντα ασφάλειας δικτύου έως εργαλεία ς από εταιρείες όπως το NSO Group και την Cellebrite.

gaza jpg

Νωρίτερα φέτος, οι δυνατότητες τεχνολογίας του Ισραήλ έκαναν πρωτοσέλιδα, όταν σαμπόταραν (και πάλι) το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Κανείς δεν έχει επιβεβαιώσει τι ακριβώς συνέβη, αλλά μια έκρηξη σταμάτησε τον εμπλουτισμό ουρανίου στο Natanz του Ιράν, όταν “χάλασαν” φυγοκεντρητές.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu δεν επιβεβαίωσε ποτέ ότι το Ισραήλ ήταν πίσω από την , αλλά χαιρέτησε την Mossad για μια επιτυχημένη επιχείρηση. Φυσικά, η επιχείρηση θύμισε σε πολλούς τον ιό Stuxnet, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε το 2010 για να σαμποτάρει και πάλι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Ωστόσο, για τους μαχητές της Χαμάς στη Γάζα, τον πιο “αγαπημένο” εχθρό του Ισραήλ, η υπερδύναμη της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο της Μέσης Ανατολής ανταποκρίνεται με συμβατικές βόμβες, πολλές από τις οποίες προμηθεύονται από τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Γάζα έχουν σκοτωθεί περισσότερα από 200 άτομα. Ορισμένες από αυτές τις βόμβες, σύμφωνα με την Ισραηλινή Αμυντική Δύναμη, χρησιμοποιήθηκαν για αντίποινα κατά των παλαιστινιακών κυβερνοεπιχειρήσεων (!).

Την περασμένη εβδομάδα, η αεροπορική δύναμη του Ισραήλ έγραψε στο Twitter ότι είχε επιτεθεί σε μια τοποθεσία όπου η Χαμάς αποθήκευε “εξοπλισμό για τον κυβερνοχώρο” στη βόρεια λωρίδα της Γάζας. Την Τετάρτη, έγραψε στο Twitter ότι επιτέθηκε σε τρία μέλη της Χαμάς σε ένα διαμέρισμα που χρησιμοποιήθηκε για επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο.

“Αυτή η επίθεση είναι μέρος δεκάδων επιχειρήσεων ενάντια στις δυνατότητες της Χαμάς στον κυβερνοχώρο”, ανέφεραν οι Ισραηλίτες.

Την πλήρωσε ακόμη και το Associated Press και άλλα διεθνή γραφεία μέσων ενημέρωσης και σύμφωνα με τους επιτιθέμενους ο στόχος ήταν “ τμήμα της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς”.

Σύμφωνα με το CNN, ένας ανώτερος αξιωματούχος των Δυνάμεων Άμυνας του Ισραήλ ανέφερε ότι το κτίριο χρησιμοποιήθηκε για έρευνα και ανάπτυξη δυνατοτήτων υψηλού επιπέδου για ευαίσθητες διαδικτυακές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ. Το Ισραήλ δήλωσε ότι ο βομβαρδισμός του κτιρίου ήταν “ο μόνος τρόπος” για να ξεπεραστεί η συγκεκριμένη απειλή, σύμφωνα πάντα με το CNN.

Ακόμα κι αν πιστέψουμε ότι κάθε κτίριο που έχει βομβαρδίσει από το Ισραήλ στη Γάζα αποτελεί απειλή για την ασφάλεια του Ισραήλ, πού είναι οι διαδικτυακές επιθέσεις από το επινοητικό έθνος της Μέσης Ανατολής, που διεισδύει κρυφά στην προσεκτικά φυλασσόμενη πυρηνική εγκατάσταση του Ιράν;

Η ρίψη βομβών σε ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα μέρη της Γης, το οποίο βρίσκεται κάτω από τον αποκλεισμό του Ισραήλ και μόλις μία ώρα με το αυτοκίνητο από το Τελ Αβίβ, φαίνεται να είναι ο μόνος τρόπος να επιβραδύνει το Ισραήλ τις “διαδικτυακές επιθέσεις” της Χαμάς;

Το Ισραήλ απλώς ήθελε να βομβαρδίσει τους Παλαιστίνιους με δικαιολογίες. Ένας αναλυτής ασφαλείας στον κυβερνοχώρο που εργάζεται στον αμυντικό κλάδο και ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος επειδή δεν είναι εξουσιοδοτημένος να μιλήσει στον Τύπο, ανέφερε στη Motherboard.

“Απλώς δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι το Ισραήλ θεωρούσε ότι οι διαδικτυακές επιχειρήσεις της Χαμάς ήταν απειλές που δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν και έπρεπε να ρίξουν βόμβες.”

Ο Moore, ερευνητής στον κυβερνοχώρο και πρώην διδάκτορας στο ‘s College του Τμήματος Πολεμικών Σπουδών στο Λονδίνο ανέφερε:

“Υποθέτω ότι η συρρικνούμενη τράπεζα στόχων του Ισραήλ είχε κάποιες καταχωρήσεις που είχαν επισημανθεί σαν χρησιμοποιούμενες από τη Χαμάς για δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο, αλλά οι βομβαρδισμοί δεν είναι πιθανό να μειώσουν την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα στον κυβερνοχώρο. Η Χαμάς έχει κάποιες δυνατότητες, κυρίως στη συλλογή πληροφοριών, αλλά αμφιβάλλω ότι αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στη συνολική επιθετική πολιτική του Ισραήλ”.

Πρόκειται για πόλεμο, και ο στόχος κάθε πολέμου είναι η τελική εξόντωση του αντίπαλου. Όπως φαίνεται λοιπόν, το Ισραήλ είναι πρόθυμο να ρίξει βόμβες για να σκοτώσει και δεν επιδιώκει να χρησιμοποιήσει εξελιγμένες επιθέσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού, αφού δεν ρέει αίμα.
Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει κατεδάφιση γραφείων μέσων ενημέρωσης και σκοτωμούς παιδιών.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).