Η ιστορία της Madison (Cyberstalking και Sextortion)

Η Post αφηγείται την ιστορία της 34χρονης εμπόρου (και πρώην μοντέλου) Madison Conradis, η οποία ανακάλυψε ότι είχαν διαρρεύσει γυμνές της φωτογραφίες 10 χρόνια πριν μετά την παραβίαση μιας σειράς ιστοσελίδων φωτογράφων:

cyberstalking

Οι φωτογραφίες μαζί με το όνομά της και τα στοιχεία επικοινωνίας της ανέβηκαν στο 4chan, έναν ιστότοπο που επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν ανώνυμα για διάφορα θέματα. Αμέσως μετά, ψεύτικα προφίλ στο της έστελναν μηνύματα που απαιτούσαν να στείλει νέες, γυμνές φωτογραφίες, διαφορετικά θα διέδιδαν περαιτέρω τις φωτογραφίες που είχαν διαρρεύσει ήδη.

Μερικές φωτογραφίες βρέθηκαν στα μηνύματα του πατέρα της στο Instagram, ενώ ορισμένοι πελάτες της τις είδαν και αυτοί. Η Madison ήταν στο πάρτι μιας φίλης της όταν έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον διευθυντή ενός εστιατορίου ξενοδοχείου όπου εργαζόταν:

Οι φωτογραφίες είχαν φτάσει στα εισερχόμενά του.

Μετά από δύο χρόνια, ελπίζοντας ότι ένας νέος νόμος της Φλόριντα κατά της παρενόχλησης στον κυβερνοχώρο θα έδινε τέλος στα βασανιστήριά της, η Madison μπήκε σε ένα τοπικό αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλε τα πάντα. Όμως της είπαν ότι αυτό που βίωνε δεν ήταν εγκληματικό.

Αυτό που δεν ήξερε η Madison ήταν ότι υπήρχαν και άλλες γυναίκες που υπέφεραν από τον ίδιο άντρα στο Διαδίκτυο. Όλες μάλιστα αντιμετώπισαν παρόμοιες αντιδράσεις από τις τοπικές αρχές. Χωρίς τη βοήθεια της ς λοιπόν, έπρεπε να κινηθούν μόνες τους.

Κάποια διαδικτυακή έρευνα αποκάλυψε ότι και οι τέσσερις γυναίκες είχαν έναν κοινό ακόλουθο στο Facebook: τον Buonocore. Η μια από αυτές ήταν η πρώην κοπέλα του, η άλλη η πρώην αρραβωνιαστικιά του, η άλλη ήταν συγγενής του και η άλλη παιδική του φίλη.

Τελικά, η αδερφή της Madison, Christine — που μόλις είχε πάρει το πτυχίο του δικηγόρου, “ετοίμασε ένα έγγραφο 59 σελίδων που χαρτογραφούσε ολόκληρη την υπόθεση με στοιχεία και άλλα σχετικά. Έστειλαν το έγγραφο σε όλες τις εμπλεκόμενες γυναίκες και η καθεμία από αυτές εμφανίστηκε στα αντίστοιχα γραφεία επιβολής του νόμου, παρέδωσε το πακέτο στους ανακριτές και ζήτησε να διεξαχθεί ποινική έρευνα”.

Ο σερίφης στην κομητεία Manatee της Φλόριντα, στην περιοχή της Christine, παρέδωσε την υπόθεση στους ομοσπονδιακούς . Και τον Ιούλιο του 2019, το FBI ανέλαβε για λογαριασμό και των 4 γυναικών με βάση τα στοιχεία διακρατικής καταδίωξης στον κυβερνοχώρο που είχε συγκεντρώσει η Christine…

Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2020, χωρίς ομοσπονδιακό νόμο που ποινικοποιεί τη μη συναινετική διανομή προσωπικών εικόνων, ο Buonocore χρεώθηκε έξι κατηγορίες κυβερνοκαταδίωξης, οι οποίες ίσχυαν σε ορισμένες περιπτώσεις – όταν η διακρατική επικοινωνία γίνεται με σκοπό να σκοτώσει, να τραυματίσει, να εκφοβίσει, να παρενοχλήσει ή να παρακολουθήσει κάποιον.

Ομολόγησε ένοχος σε όλες τις κατηγορίες τον επόμενο Ιανουάριο…

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Thomas Barber καταδίκασε τον Buonocore 15 χρόνια σε ομοσπονδιακή φυλακή — τέσσερα χρόνια περισσότερα από όσα είχε ζητήσει ο εισαγγελέας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply
  1. Ναι ρε γαμώ το ! Ναι !
    Εκεί οι αλήτες πάνε φυλακή !
    Κι όταν λέμε φυλακή, εννοούμε ΦΥΛΑΚΗ !
    Δεν ορίζεται κάποια ποινή φυλάκισης που μετά από 3′ μετατρέπεται σε αναστολή, δηλαδή : μένεις ελεύθερος, αλλά μην το ξανακάνεις για τρία χρόνια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).