KB4598242 και KB4598229 προσοχή προβλήματα

Οι τελευταίες ενημερώσεις των Windows 10 (KB4598242 και KB4598229) προκαλούν μια νέα σειρά προβλημάτων σε ορισμένους υπολογιστές. Στα forum της εταιρείας, πολλοί χρήστες έχουν επισημάνει αυτά τα προβλήματα με τις ενημερώσεις των Windows 10 τον Ιανουάριο του 2021.

Σύμφωνα με τις αναφορές των χρηστών, η ενημέρωση KB4598242 αποτυγχάνει να εγκατασταθεί, και ορισμένοι άλλοι χρήστες αναφέρουν ότι είναι αδύνατο να εγκαταστήσουν αθροιστικές ενημερώσεις των Windows 10.

Οι ενημερώσεις των Windows 10 KB4598229 και KB4598242 μετά από κάθε αποτυχία εγκατάστασης εμφανίζουν μυστηριώδη μηνύματα. Είναι ένα μοτίβο που έχουμε δει και με τις προηγούμενες αθροιστικές ενημερώσεις, ειδικά μετά την κυκλοφορία του May 2020 Update (έκδοση 2004).

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αποτυχία εγκατάστασης οφείλεται σε σφάλματα αρχείων που λείπουν:

Ορισμένα αρχεία ενημέρωσης λείπουν ή αντιμετωπίζουν προβλήματα. Θα προσπαθήσουμε να κατεβάσουμε ξανά την ενημέρωση αργότερα. Κωδικός σφάλματος: (0x8007000d).

Οι χρήστες ανέφεραν επίσης τα παρακάτω errors::

0x80070002
0x800719e4
0x80073701
0x800f081f

Ο κωδικός σφάλματος μπορεί να διαφέρει και είναι πολύ πιθανό ότι το πρόβλημα εγκατάστασης οφείλεται σε κατεστραμμένα αρχεία του Windows Update.
Για να επιλύσετε το πρόβλημα, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το Media Creation Tool για να πραγματοποιήσετε μη αυτόματη λήψη της προηγούμενης ενημέρωσης (December 2020 Update) και να εγκαταστήσετε ξανά την ενημερωμένη έκδοση Ιανουαρίου.

Προς το παρόν, η ενημέρωση του Γενάρη δεν είναι διαθέσιμη μέσω του Media Creation Tool, αλλά ελπίζουμε ότι θα την δούμε στις αρχές Φεβρουαρίου.

Όμως δεν τελειώσαμε: Μετά την εφαρμογή των ενημερώσεων KB4598242 και KB4598229, ορισμένοι χρήστες αναφέρουν ότι οι συσκευές τους ξεκινούν σε λειτουργία “αυτόματης επιδιόρθωσης”.

«Έχω πρόβλημα αυτόματης επισκευής με αυτήν την ενημέρωση στο Lenovo T14 AMD. Έχω εντοπίσει το πρόβλημα με την ενημέρωση KB4598229. Άμεση αποτυχία εκκίνησης και επαναφορά χωρίς BSOD ή οποιοδήποτε άλλο σφάλμα. Απλώς εκκινεί στο περιβάλλον ανάκτησης μετά την αποτυχία της τελευταίας εκκίνησης”, αναφέρει ένας χρήστης στο Reddit.

Άλλοι ανέφεραν επίσης το ίδιο πρόβλημα στα forums της Microsoft. Η χρήση του DISM στη γραμμή εντολών μέσω του περιβάλλοντος αποκατάστασης φαίνεται να επιλύει το πρόβλημα για ορισμένους χρήστες.

Άλλοι χρήστες ανέφεραν επίσης ένα σφάλμα Blue Screen of Death με σφάλμα “bad pool caller”.

“Το σύστημα κολλάει σε BSOD bad pool caller και η ενημέρωση πρέπει να αφαιρεθεί για να μπορέσει το σύστημα να εκκινήσει σωστά. Τα Windows προσπαθούν να εγκαταστήσουν την ενημέρωση χωρίς επιτυχία”, αναφέρει ένας χρήστης στο Feedback Hub.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το File Explorer search bar δεν ανταποκρίνεται, και φαίνεται να αναφέρθηκαν και ορισμένα θέματα ήχου.
Τα προβλήματα στις ενημερώσεις των Windows 10 τείνουν να γίνουν φυσιολογικά, και μάλλον θα πρέπει να τα συνηθίσουμε. Η μη αυτόματη επανεγκατάσταση της ενημέρωσης θα μπορούσε να επιλύσει το πρόβλημα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

4 Comments

Leave a Reply
  1. Δοκιμασα τα παντα και παντα μου βγαζει το σφαλμα,καινουργιος υπολογιστης ελεος.Υπαρχει περιπτωση να μου βγαζει το σφαλμα και σε αλλες μελλοντικες συγκεντρωτικες ενημερωσεις η δεν εχει σχεση ?

    • θεωρητικά με μια αναβάθμιση στο λειτουργικό θα φτιάξει, αν δεν, κάνε ένα backup στα σημαντικά σου αρχεία και κάνε νέα εγκατάσταση στα Windows.

  2. Δεν εχω καταφερει να την εγκαταστησω με αποτελεσμα το windows να προσπαθει να την εγκαταστησει αλλα χωρις επιτυχια.Οταν με το καλο ανεβει η ενημερωση στο Media Creation Tool ενημερωσε μας Γιωργο,και παλι ευχαριστω για την αψογη δουλεια που κανετε μεσα απο το Σαιτ σας!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).