Κρατήσετε μακρυά τα παιδιά σας από κακόβουλο λογισμικό

Οι περισσότεροι γονείς μπορούν εύκολα να βρουν μια λίστα με δυνητικά επιβλαβή στοιχεία στο Διαδίκτυο στα οποία θα μπορούσαν να εκτεθούν τα παιδιά τους.

Όσο όμως φτάνει αυτή η λίστα, οι περισσότεροι δεν θα σκεφτούν καν για κακόβουλο λογισμικό. Οι προφυλάξεις για τον αποκλεισμό ορισμένου περιεχομένου από την πρόκληση μόνιμης βλάβης στα νεαρά παιδιά περιλαμβάνουν τη διασφάλιση ότι κακόβουλο λογισμικό δεν παραβιάζει το απόρρητο του παιδιού μας.

Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να μολύνει κρυφά οποιονδήποτε υπολογιστή μέσω μολυσμένων ιστότοπων, κακόβουλου λογισμικού, ιστότοπων κοινής χρήσης αρχείων μουσικής και ταινιών και ακόμη και φαινομενικά αθώων διαδικτυακών βιντεοπαιχνιδιών. Μπορεί να εκθέσει τα παιδιά σε επιβλαβή υλικά και να έχει καταστροφικά αποτελέσματα στον υπολογιστή. Και όπως κάθε είδος ιού, μπορεί να εξαπλωθεί σε άλλους υπολογιστές.

Σε αυτό το άρθρο, έχουμε συγκεντρώσει μερικούς από τους καλύτερους τρόπους για τη λήψη μέτρων σχετικά με την ασφάλεια και το απόρρητο του Διαδικτύου, προκειμένου να διατηρήσουμε την περιήγηση και τα παιχνίδια των παιδιών σας ασφαλή.

Τα περισσότερα από αυτά τα προληπτικά μέτρα περιλαμβάνουν ανοιχτό διάλογο με παιδιά σχετικά με τους αόρατους κινδύνους του κακόβουλου λογισμικού. Επιπλέον, οι λύσεις λογισμικού είναι απαραίτητες.

Αποκτήστε ένα πρόγραμμα Anti-Malware

Ένα πρόγραμμα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό θα σας σώσει από μελλοντικούς πονοκεφάλους. Προστατεύει την περιήγηση και τα παιχνίδια σας από ανεπιθύμητους ιούς και κακόβουλα προγράμματα. Ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα κατά του κακόβουλου λογισμικού θα κρατήσει μακριά κάποιο Trojan virus. Οι Δούρειοι ιοί είναι μια κατηγορία κώδικα ή εφαρμογής που φαίνεται να είναι αβλαβής κατά τη λήψη, αλλά όταν είναι μέρος του συστήματος του υπολογιστή σας, πηγαίνει στον πυρήνα για να προκαλέσει χάος.

Αν ψάχνετε για ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό, το Malwarebytes Premium μπορεί να κάνει τη δουλειά. Προσφέρει γενική προστασία από τις περισσότερες απειλές, συμπεριλαμβανομένων Δούρειων ίππων, τα οποία ακόμη και τα κορυφαία συστήματα προστασίας από ιούς δεν έχουν. Είναι καλύτερο να αποκλείσετε προγράμματα «ύποπτων», καθώς και να εκτελεί καθημερινές σαρώσεις για να αφαιρέσει στη συνέχεια απειλές που προσπαθούν να αλλάξουν τον τρόπο συμπεριφοράς του υπολογιστή σας.

Ρύθμιση κανόνων ψηφιακού ορίου

Εδώ έρχεται η αποτελεσματική επικοινωνία. Η δημιουργία κανόνων ψηφιακών ορίων με τα παιδιά σας είναι θεμελιώδης για να καταλάβουν ότι ενώ το Διαδίκτυο είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να αποκτήσουν πληροφορίες, να παίξουν παιχνίδια και να επικοινωνήσουν με τους φίλους τους, μπορεί επίσης να είναι ένα επικίνδυνο μέρος για κάποιον ευάλωτο χρήστη.

Μιλήστε τους για τους κανόνες που έχετε αποφασίσει, ή ακόμα καλύτερα, επιτρέψτε τους να συμμετάσχουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Για παράδειγμα, ρωτήστε τους ποια είναι η στάση τους στο Διαδίκτυο ή σε κάποιο gadget μετά από μια συγκεκριμένη ώρα τις καθημερινές.

Εάν προτιμάτε να κοιμηθούν πριν από τις 10:30 μ.μ., είναι καλό να μην τους αφήσετε στο Διαδίκτυο έως τις 9 μ.μ. ή τριάντα λεπτά νωρίτερα. Είναι επίσης μια εξαιρετική απόφαση να πείτε στα παιδιά σας σε ποιους ιστότοπους μπορούν ή δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση. Εάν ρωτήσουν, απαντήστε τους ειλικρινά.

 

Δημιουργήστε έναν ασφαλή χώρο για παιδιά μέσω γονικών ελέγχων

Η διδασκαλία των παιδιών να λαμβάνουν καλές αποφάσεις σχετικά με τη χρήση στο διαδίκτυο μπορεί να φτάσει μέχρι και σε μεγαλύτερο στάδιο. Οποιαδήποτε συσκευή έχετε στο σπίτι σας θα πρέπει να έχει εγκατασταθεί γονικός έλεγχος. Αυτό περιλαμβάνει smartphone, φορητούς υπολογιστές, iPad και φυσικά, επιτραπέζιους υπολογιστές και φορητούς υπολογιστές.

Μόλις εγκατασταθούν, οι γονικοί έλεγχοι μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να αποκλείουν αυτόματα ιστότοπους ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας. Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε τι κάνουν τα παιδιά σας στο διαδίκτυο.

Ο αποτελεσματικός γονικός έλεγχος θα σας επιτρέψει επίσης να ορίσετε περιορισμούς χρήσης ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Εκτός από τον αποκλεισμό ιστότοπων, την παρακολούθηση κοινωνικών μέσων και το φιλτράρισμα περιεχομένου, μπορεί επίσης να παρακολουθεί την τοποθεσία.

Μπορείτε να αποφασίσετε και να ορίσετε κανόνες με τους οποίους πρέπει να τηρούν τα παιδιά σας, χωρίς να ρυθμίσετε λειτουργίες αποκλεισμού. Πάρτε τη σωστή απόφαση, αλλά θα ξέρετε αν συνδέθηκαν στο διαδίκτυο μετά από ώρες, για παράδειγμα, χάρη στην παρακολούθηση. Αυτό θα τους βοηθήσει να δημιουργήσουν δεξιότητες αυτοέλεγχου.

 

Να επικοινωνείτε πάντα με τα παιδιά σας σχετικά με τις ανησυχίες τους στο Διαδίκτυο

Ακόμα και όταν έχετε ήδη ρυθμίσει τα πάντα και όλα πάνε πολύ καλά και ομαλά, ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να εκφράσουν τις ανησυχίες τους σχετικά με τη χρήση τους στο Διαδίκτυο.

Επιβάλλετε εκ νέου τον λόγο για τον οποίο αποφεύγετε το επιβλαβές περιεχόμενο διότι είναι προς όφελός τους. Δώστε τους με ομαλό τρόπο να καταλάβουν την ευθύνη να «κάνουν το σωστό» εντός των ασφαλών ορίων των ρυθμίσεων του γονικού ελέγχου.

Δεν μπορείτε να προστατεύσετε τα παιδιά σας από περιεχόμενο ενηλίκων και ενηλίκων για πάντα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η διατήρηση των γραμμών επικοινωνίας θα πρέπει να είναι ανοιχτή και απαραίτητη για να εξασφαλιστεί μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ εσάς και του παιδιού σας.

Όταν τα παιδιά αισθάνονται ότι τα ακούτε και τα υπολογίζετε, αισθάνονται σε λιγότερο βαθμό την ανάγκη να επαναστατήσουν από τους κανόνες που έχετε ορίσει για αυτά.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).