Chronos: σύστημα εντοπισμού του MIT που βλέπει πίσω από τοίχους

Το τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών και Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης (CSAIL) του MIT δημιούργησε ένα νέο σύστημα που ονομάζεται Chronos. Η νέα τεχνολογία μπορεί να ανιχνεύσει με ακρίβεια τη θέση ενός ατόμου ή ενός αντικειμένου μέσα σε ένα δωμάτιο, χρησιμοποιώντας μόνο σήματα Wi-Fi.chronos

Το σύστημα Chronos λειτουργεί χωρίς τη βοήθεια δευτερογενών αισθητήρων, χρησιμοποιώντας μια τεχνολογία που ονομάζεται υπολογισμός του χρόνου πτήσης, η οποία μετράει το χρόνο που χρειάζονται τα δεδομένα να ταξιδέψουν από το σημείο πρόσβασης του WiFi στη συσκευή του χρήστη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του MIT, το νέο αυτό σύστημα είναι 20 φορές ακριβέστερο από τα σημερινά συστήματα παρακολούθησης που χρησιμοποιούν WiFi. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι το Chronοs παρουσίαζε ένα ποσοστό επιτυχίας της τάξης του 94%, στην ανίχνευση ενός προσώπου στο που ακριβώς βρίσκεται σε ένα δωμάτιο, και ένα 97% στο αν ο πελάτης ενός καταστήματος ήταν μέσα ή έξω από το κατάστημα.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι καφετέριες και τα καταστήματα μπορούν να επωφεληθούν από μια τεχνολογία σαν το Chrοnos, γιατί θα τους επιτρέψει να χρησιμοποιούν συνδέσεις WiFi που δεν χρειάζονται κωδικούς πρόσβασης και θα απευθύνονται μόνο στους πελάτες τους, και όχι σε αυτούς που περιφέρονται άσκοπα γύρω από το χώρο και εντός της εμβέλειας του Wi-Fi.

Μια άλλη χρήση του Chronοs θα μπορούσε να ήταν αν τοποθετηθεί σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) για να επιτρέψει στους χειριστές του να σαρώνουν και να ερευνούν εσωτερικούς χώρους ανακαλύπτοντας πρόσωπα, από ψηλά.

Το Chronοs χρειάζεται μόνο ένα σημείο πρόσβασης. Προηγούμενα συστήματα παρακολούθησης μέσω WiFi απαιτούσαν τουλάχιστον τέσσερις συνδέσεις, οι οποίες με διάφορους συνδυασμούς, εκτελούσαν εργασίες τριγωνισμού για τον εντοπισμό της θέση ενός ατόμου σε ένα δωμάτιο.

Δείτε το βίντεο που δείχνει το Chronοs σε δράση.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ερευνητική εργασία, και να δείτε την παρουσίαση των ερευνητών που έγινε στο USENIX Symposium on Networked Systems Design and Implementation (NSDI ’16) από το παρακάτω link (PDF):

http://people.csail.mit.edu/deepak/Slides/NSDI2016_Chronos.pdf

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).