Meme και dark data επιβαρύνουν την κλιματική κρίση

Μια νέα έρευνα αποκάλυψε ότι η συντριπτική πλειονότητα των δεδομένων που αποθηκεύονται στο cloud είναι “ data”, που σημαίνει ότι χρησιμοποιούνται μία φορά και δεν θα τα επισκεφτεί κάποιος ποτέ ξανά.

Αυτό σημαίνει ότι όλα τα μιμίδια (meme), τα αστεία και οι ταινίες που λατρεύουμε να μοιραζόμαστε με τους φίλους και την οικογένειά μας είναι κάπου εκεί έξω, κάθονται σε ένα κέντρο δεδομένων, καταναλώνοντας ενέργεια. memes

Έως το 2030, το Εθνικό Δίκτυο προβλέπει ότι τα κέντρα δεδομένων θα αντιπροσωπεύουν λίγο λιγότερο από το 6% της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου, επομένως η αντιμετώπιση των ανεπιθύμητων δεδομένων είναι σημαντικό μέρος της αντιμετώπισης της ς κρίσης.

Ο Ian Hodgkinson, καθηγητής στρατηγικής στο Πανεπιστήμιο του Loughborough, μελετά τις κλιματικές επιπτώσεις των dark data και πώς μπορούν να μειωθούν.

“Ξεκίνησα πραγματικά πριν από μερικά χρόνια, και στόχος μου ήταν να προσπαθήσω να κατανοήσω τον αρνητικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο που μπορεί να έχουν τα ψηφιακά δεδομένα. Στην αρχή μπορεί να φαίνεται μια αρκετά εύκολη ερώτηση για να απαντηθεί, αλλά στην πραγματικότητα αποδεικνύεται ότι είναι πολύ πιο περίπλοκη. Τα δεδομένα έχουν αρνητικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο” ανέφερε.

Ανακάλυψε ότι το 68% των δεδομένων που χρησιμοποιούνται από εταιρείες δεν χρησιμοποιούνται ποτέ ξανά και εκτιμά ότι πολλά προσωπικά δεδομένα λένε την ίδια ιστορία. Ένα αστείο meme δεν πρόκειται να καταστρέψει τον πλανήτη φυσικά, αλλά τα εκατομμύρια που είναι αποθηκευμένα, αχρησιμοποίητα, έχουν αντίκτυπο.

“Μία εικόνα δεν πρόκειται να κάνει την διαφορά, αλλά αν μπείτε στο δικό σας τηλέφωνο και δείτε όλες τις φωτογραφίες που έχετε, αθροιστικά, αυτό δημιουργεί μια αρκετά μεγάλη ποσότητα κατανάλωσης ενέργειας.

Δεδομένου ότι πληρώνουμε για την αποθήκευση δεδομένων στο cloud, οι φορείς εκμετάλλευσης cloud και οι εταιρείες ς έχουν ένα τεράστιο οικονομικό κίνητρο να εμποδίζουν τους να διαγράφουν ανεπιθύμητα δεδομένα, αναφέρει ο Hodgkinson και συνιστά να στέλνουμε λιγότερα άσκοπα email αλλά και να αποφεύγουμε το κουμπί “απάντηση σε όλους”.

“Ένα που κάνει συχνά τον γύρο του διαδικτύου μέσα από κάθε τυπικό email, ισοδυναμεί με περίπου 4 γραμμάρια άνθρακα.

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

2 Comments

Leave a Reply
  1. Τι αλλη Βλακεια θα ακούσουμε παλι….
    Ακουσαμε για τις ΠΟΡΔΕΣ των αγελάδων, ακουσαμε οτι τα δεντρα επιβαρυνουν το κλιμα ,,,, ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.
    Οχι αλλο καρβουνο …..

    • Τελικά μας έχουν για Βλάκες , αλλά πρέπει να μας λύσουν : ο Πλανήτης έζησε με ζωή πάνω από 8.000 γιατί δεν καταστράφηκε τουλάχιστο 10 φορές ? αφού η φύση , τα ζώα, τα φυτά, τα δέντρα, Πάντα υπήρχε και πριν τον Άνθρωπο. Η φύση ποτέ δεν θα έκανε κακό σε ένα Πλανήτη ! Η φύση δεν θα κατέστρεφε το χώρο που Ζει , από την άλλη ο “Άνθρωπος” δεν σκέφτεται το χώρο που ζει ώστε να συνυπάρχει , σκέφτεται το πώς θα είναι πιο άνετα, και πιο κερδοφόρα, με αποτέλεσμα να μην δίνει σημασία στο περιβάλλον που βρίσκετε ολόγυρα του !! Τα ζώα δεν άλλαξαν συμπεριφορά , πάντα έτσι ζούσαν και ότι έχει ζωή , θα έχει και την ανακύκλωση των υλικών που καταναλώνει. Ακόμα και οι Ωκεανοί έχουν εκπομπές αναθυμιάσεων και μάλιστα σε 4πλάσιο βαθμό από το Ζωικό Βασίλειο. Η δικαιολογία της Θάτσερ, που το σκέφτηκε για να καλύψει την Ανικανότητα της, και να μην την Σουτάρουν, σήμερα το κάνει πιπίλα Η Ε.Ε. με άλλα τα τσιράκια της ! Ελπίζω να τούς δώσουμε σύντομα το μάθημα πού τούς χρειάζεται !!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).