Meta: Συστημική λογοκρισία περιεχομένου της Παλαιστίνης

Οι πολιτικές και τα συστήματα ελέγχου περιεχομένου της Meta φιμώνουν όλο και περισσότερο τις φωνές υποστήριξης για την Παλαιστίνη στο Instagram και στο Facebook μετά τις εχθροπραξίες μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και των παλαιστινιακών ενόπλων ομάδων, αναφέρει η Human Rights Watch σε έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η έκθεση 51 σελίδων, “Meta’s Broken Promises: Systemic Censorship of Palestine Content on Instagram and Facebook,” τεκμηριώνει ένα μοτίβο αδικαιολόγητης αφαίρεσης και καταστολής κάθε λόγου υποστήριξης, ή ειρηνικής έκφρασης για υποστήριξη της Παλαιστίνης και του δημόσιου διαλόγου για τα παλαιστινιακά ανθρώπινα δικαιώματα.

meta palestine

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαπίστωσε ότι το πρόβλημα προέρχεται από λανθασμένες πολιτικές της Meta και την ασυνεπή και εσφαλμένη εφαρμογή τους, την υπερβολική εξάρτηση από αυτοματοποιημένα εργαλεία για τον περιορισμό του περιεχομένου και την αδικαιολόγητη κυβερνητική επιρροή στις αφαιρέσεις περιεχομένου.

“Η λογοκρισία της Meta στο περιεχόμενο για την υποστήριξη της Παλαιστίνης είναι προσβολή σε μια εποχή ανείπωτων φρικαλεοτήτων και καταστολής που ήδη πνίγουν την έκφραση των Παλαιστινίων”, δήλωσε η Deborah Brown, αναπληρώτρια διευθύντρια τεχνολογίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Human Rights Watch.

“Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μια ουσιαστική πλατφόρμα για τους ανθρώπους να καταθέτουν μάρτυρες και να μιλούν ενάντια στις καταχρήσεις, ενώ η λογοκρισία της Μέτα προωθεί τη διαγραφή του πόνου των Παλαιστινίων”.

Η Human Rights Watch εξέτασε 1.050 περιπτώσεις διαδικτυακής λογοκρισίας σε περισσότερες από 60 χώρες. Αν και δεν είναι απαραίτητα μια αντιπροσωπευτική ανάλυση της λογοκρισίας, οι περιπτώσεις αυτές συνάδουν με χρόνια αναφορών από παλαιστινιακές, περιφερειακές και διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που περιγράφουν λεπτομερώς τη λογοκρισία της Meta στο περιεχόμενο που υποστηρίζει τους Παλαιστινίους.

Η Human Rights Watch εντόπισε έξι βασικά μοτίβα λογοκρισίας, καθένα από τα οποία επαναλαμβάνεται σε τουλάχιστον 100 περιπτώσεις: αφαιρέσεις περιεχομένου, αναστολή ή διαγραφή λογαριασμών, αδυναμία αλληλεπίδρασης με το περιεχόμενο, αδυναμία παρακολούθησης ή προσθήκης tag σε λογαριασμούς, περιορισμοί στη χρήση λειτουργιών όπως το Instagram/Facebook Live και “σκιώδης απαγόρευση”, ένας όρος που υποδηλώνει σημαντική μείωση στην ορατότητα των αναρτήσεων, των ιστοριών ή του λογαριασμού ενός ατόμου χωρίς κάποια προειδοποίηση. Σε περισσότερες από 300 περιπτώσεις, οι χρήστες δεν μπορούσαν να υποβάλουν ένσταση για το περιεχόμενο ή την κατάργηση του λογαριασμού τους, επειδή ο μηχανισμός επανεξέτασης δυσλειτουργούσε, με αποτέλεσμα να μην έχουν ουσιαστική πρόσβαση σε μια λύση.

https://www.hrw.org/sites/default/files/media_2023/12/ip_meta1223%20web.pdf

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).