Η Microsoft βοηθάει τους μαθητές με προβλήματα όρασης με το Code Jumper

Η εταιρεία Microsoft ανήγγειλε σήμερα την παραχώρηση του Code Jumper που είναι η μεθοδολογία εκμάθησης κωδικοποίησης για υπολογιστές, για φοιτητές με όρασης.

Το Code Jumper είναι μια φυσική προγραμματισμού, σχεδιασμένη να βοηθήσει τα παιδιά με προβλήματα όρασης να κατανοήσουν τη βασική κωδικοποίηση, συνδέοντας φυσικά μπλοκ. Τα μπλοκ έχουν διαφορετικά μεγέθη για τις αντίστοιχες εντολές, έτσι ώστε οι να μπορούν να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα με τη σύνδεσή τους. Βασίζεται στην έρευνα του Project Torino της Microsoft που διεξήχθη σε συνεργασία με ομάδα μαθητών με οπτικές αναπηρίες.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η εταιρεία θα παραδώσει την τεχνολογία του Code Jumper σε ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό ονόματι αμερικανικό εκτυπωτικό γραφείο για τυφλούς που εδρεύει στο Λούισβιλ στο Κεντάκυ. Ο οργανισμός με την σειρά του σχεδιάζει να παρέχει κατά την επόμενη πενταετία ένα πρόγραμμα σπουδών, με βάση τον Code Jumper, σε μαθητές ηλικίας μεταξύ επτά και 11 ετών.

Ο στόχος του οργανισμού, για τα επόμενα πέντε χρόνια, είναι όχι μόνο να προσφέρει ένα πρόγραμμα κωδικοποίησης στους σπουδαστές αλλά και να τα εξοπλίσει με τις δεξιότητες που απαιτούνται για να ακολουθήσουν μια σταδιοδρομία στην των υπολογιστών. Ο Larry Skutchan, διευθυντής της τεχνολογίας και της έρευνας προϊόντων για το αμερικάνικο εκτυπωτικό γραφείο για τυφλούς, δήλωσε ότι το πρόγραμμα προσφέρει “μια ευκαιρία για χιλιάδες ανθρώπους να έχουν σημαντικές και καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας”.

Το Code Jumper θα διατεθεί εφέτος στους φοιτητές στις ΗΠΑ, το , τον Καναδά και την Αυστραλία και κατόπιν θα γίνει η παγκόσμια διανομή του.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).