microsoft fbi

Η Microsoft κερδίζει εκατομμύρια από το FBI συνέχεια

Στις 21 Μαρτίου το iGuRu.gr δημοσίευσε πρώτο πανελλαδικά την συφμωνία “κάτω από το τραπέζι” που υπάρχει μεταξύ της εταιρείας γίγαντα  από το Redmond και του FBI. Οι αποκαλύψεις είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τις διαρροές εγγράφων από την χακτιβιστική ομάδα, Electronic Army. Το e-pcmag.gr δημοσίευσε σήμερα μια διαφορετική ματιά στο γεγονός, που μάλλον δεν αποτέλεσε έκπληξη καθώς σχεδόν όλοι είμαστε πια εξοικειωμένοι με τις δημοσιεύσεις που θέλουν τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες να συνεργάζονται στενά με τις αρχές επιβολής του νόμου. Η ιστο αναφέρει: Αν το γεγονός ότι η Microsoft κερδίζει εκατομμύρια από τις Android συσκευές που πωλούνται σας προκαλεί έκπληξη, τι θα λέγατε για τα εκατομμύρια που κερδίζει ετησίως χρεώνοντας το FBI;

 

fbi

Πρόσφατα βγήκαν στο φως της δημοσιότητας τιμολόγια της εταιρείας από το Redmond, που αποδεικνύουν το παραπάνω.

Το FBI μικρά ποσά για κάθε περίπτωση, από 50 έως 100 δολάρια, αλλά οι περιπτώσεις είναι τόσες πολλές που η των βάζει στα ταμεία της περίπου ένα εκατομμύριο κάθε τρίμηνο, για να δίνει πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών της.

Βέβαια τα πρωτόκολλα που πρέπει να ακολουθηθούν όταν παραδίδονται έγγραφα σε κυβερνητικές υπηρεσίες είναι πολύ αυστηρά, οι νομικές διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα είναι χρονοβόρες και φυσικά κοστίζουν.

Η εταιρεία θα μπορούσε να έχει αποκαλύψει τις ενέργειες του FBI, αλλά και αυτό από την πλευρά του θα μπορούσε πολύ απλά μέσω δικαστικής διαδικασίας να ζητήσει από την εταιρεία να παραδίδει έγγραφα χωρίς καμία απολύτως χρέωση.

Επομένως καταλαβαίνουμε ότι είναι περισσότερο ένας συμβιβασμός μεταξύ τους, παρά μια οικονομική ενίσχυση από το FBI προς την εταιρεία.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).