Microsoft: τα πειρατικά Windows το δώρο και το μπέρδεμα

Νωρίς χθες το πρωί, o Terry Myerson της Microsoft εξέπληξε τους πάντες, συμπεριλαμβανομένων, και το τμήμα δελτίων τύπου της εταιρείας ανακοινώνοντας ότι ο καθένας θα μπορεί να έχει δωρεάν με το λειτουργικό Windows 10, ακόμη και οι χρήστες που έχουν πειρατικά ή μη-γνήσια . Ακολούθησε μια αρκετά μεγάλη σιγή, πριν η Microsoft PR ετοιμάσει μια απάντηση.Microsoft windows pirate

Αργότερα, ένας εκπρόσωπος της Microsoft επιβεβαίωσε στο ZDNet ότι, “το σχέδιο για δωρεάν αναβαθμίσεις ακομα και σε μη γνήσια αντίγραφα των Windows ισχύει για όλες τις αγορές, σε όλο τον κόσμο, και όχι μόνο στην Κίνα. Στη συνέχεια, νωρίς το πρωί, 24 ώρες μετά την αρχική δημοσίευση του Reuters η Microsoft PR έστειλε μια άλλη δήλωση.

Η προσφορά δωρεάν αναβάθμισης των Windows 10 θα εφαρμόζεται ειδικά σε νέες και υφιστάμενες συσκευές με Windows 7, Windows 8.1 και Windows Phone 8.1. Ορισμένες εκδόσεις αποκλείονται από τις δωρεάν αναβαθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων των Windows 7 Enterprise, των Windows 8/8.1 Enterprise και των Windows RT/RT 8.1. Πελάτες του Active Software Assurance με volume licensing θα έχουν το πλεονέκτημα για αναβάθμιση σε άλλες εκδόσεις Windows 10 enterprise.

Όπως πάντα δεσμεύόμαστε εξασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας θα έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης των Windows. Με τα Windows 10, ακόμα και αν έχετε μη-γνήσια αντίγραφα θα είστε σε θέση να αναβαθμίσετε σε Windows 10, αλλά η αναβάθμιση δεν θα αλλάξει την πραγματική κατάσταση της άδειας σας. Τα μη Αυθεντικά Windows δεν υποστηρίζονται από τη Microsoft ή από κάποιον αξιόπιστο συνεργάτη. Δεν έχουν την κατάλληλη άδεια. Εάν μια συσκευή θεωρηθεί μη γνήσια ή mislicensed πριν από την αναβάθμιση, η συσκευή θα συνεχίσει να θεωρείται μη γνήσια ή mislicensed μετά την αναβάθμιση. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, η χρήση πειρατικού λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων των μη-Αυθεντικών Windows, οδηγεί σε υψηλότερο κίνδυνο από κακόβουλο λογισμικό, απάτης (κλοπής ταυτότητας, κλοπή πιστωτικών καρτών, κλπ), δημόσια των προσωπικών σας πληροφοριών, και με υψηλότερο κίνδυνο για την κακή απόδοση ή δυσλειτουργίες του λειτουργικού.

Η δήλωση αυτή είχε μια πολύ συγκεχυμένη πρόταση: “Εάν μια συσκευή θεωρήθεί μη γνήσια ή mislicensed πριν από την αναβάθμιση, η συσκευή θα συνεχίσει να θεωρείται μη γνήσια ή mislicensed μετά την αναβάθμιση.”

Το Ars προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη Microsoft για διευκρινίσεις, αλλά η απάντηση ήταν: “Δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα περαιτέρω από αυτή τη δήλωση.”

Τι καταλαβαίνετε; Είναι σαφές ότι, αν τρέχετε ένα πειρατικό λειτουργικό στην έκδοση των Windows 7 ή 8.1, θα μπορείτε να αναβαθμίσετε δωρεάν σε Windows 10, αλλά θα εξακολουθεί να θεωρείται “μη γνήσιο ή mislicensed.”

Μήπως αυτό σημαίνει ότι θα εμφανίζεται μια οθόνη που θα το υπενθυμίζει με κάθε εκκίνηση; Μήπως σημαίνει ότι θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το PC σας μόνο για μερικές εβδομάδες πριν σας κλειδώνει και σας αναγκάσει να αγοράσετε μια άδεια;

Ένας πιθανός λόγος για τον λόγο των δηλώσεων της Microsoft είναι ίσως η εταιρική αδειοδότηση. Για έναν χρήστη στο σπίτι, κανείς δεν θα μάθει ποτέ ότι δεν έχει κάποιο γνήσιο αντίγραφο των Windows 10 ή όχι, αλλά μια ή ένας οργανισμός χρειάζεται γνήσιες άδειες καθώς αν οι υπολογιστές που χρησιμοποιούν εμφανίζονται σαν μη γνήσιοι θα μπορούσαν να έχουν πρόβλημα. Εάν είστε μια μικρή ή μεσαία επιχείρηση με υπολογιστές με Windows 7 ή 8.1 Pro, τότε ίσως η Microsoft θέλει να διασφαλίσει ότι θα τα αντίγραφα που χρησιμοποιείτε θα παραμείνουν γνήσια.

Παρόλα αυτά, μέχρι να έχουμε περισσότερες διευκρινίσεις από τη Microsoft, θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί με την είδηση που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και υπόσχεται δωρεάν αναβαθμίσεις σε πειρατικά Windows 10.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).