NEC: βιομετρικά κλειδώματα με το αυτί σας

Επιστήμονες της NEC, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα σύστημα ελέγχου ταυτότητας βιομετρικών στοιχείων που το αυτί ενός ατόμου για να του επιτρέψει να έχει πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες.ear nec

Σε μια εποχή που τα αποτυπώματα μπορούν να παραβιάζονται, ορισμένοι σαρωτές ίριδας μπορεί να ξεγελαστούν από 2D , και οι κωδικοί πρόσβασης δεν προσφέρουν ασφάλεια, οι επιστήμονες σκέφτηκαν να στραφούν σε ένα άλλο μέλος του σώματός μας. Φαντάζει πραγματικά δύσκολο, να επινοήσει και να κατασκευάσει κάποιος το εσωτερικό μέρος του αυτιού και έτσι η παράκαμψη του μέτρου ασφαλείας θα είναι πολύ δυσκολότερη.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι το σύστημα ελέγχου ταυτότητας που επινόησαν λειτουργεί με την αποστολή ενός ήχου στο αυτί κάποιου και στη συνέχεια μετράνε την ηχώ που λαμβάνουν.
0701-01

Η ηχώ αντανακλάται από τα εξωτερικά κανάλια του αυτιού κάποιου, στον τυμπανικό υμένα, και από τον ήχο που πηγαίνει πέρα ​​από την τυμπανική μεμβράνη και αντικατοπτρίζεται στα εσωτερικά μέρη του αυτιού.

Αυτή η αντίδραση μετατρέπεται σε ψηφιακό σήμα, το οποίο λειτουργεί σαν μοναδικό αναγνωριστικό για κάθε άτομο.

Η NEC, η που βρίσκεται πίσω από αυτή τη νέα τεχνολογία, αναφέρει ότι το σύστημά τους έχει ακρίβεια πάνω από 99%. Αναφέρει επίσης ότι η νέα τεχνολογία θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στην αγορά από το 2018.

Η πιο προφανής χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι σε smartphones, και θα έρχεται σαν ένας νέος τρόπος κλειδώματος της συσκευής, όταν ο χρήστης τοποθετεί το του στο αυτί του για να απαντήσει σε μια κλήση. Το smartphone, είναι ήδη εξοπλισμένο με ηχεία και μικρόφωνα που χρειάζεται η νέα τεχνολογία.

Η NEC αναφέρει ότι η όλη διαδικασία θα διαρκεί περίπου ένα δευτερόλεπτο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).