Η Neuralink αναζητεί ενδιαφερόμενους για εμφυτεύματα στον εγκέφαλο

Λίγους μήνες μετά την έγκριση της FDA για δοκιμές σε ανθρώπους, η Neuralink αναζητά τα πρώτα της πειραματόζωα…

Η εξαετής αρχική δοκιμή, της εταιρείας που ανήκει στον Elon Musk αποκαλείται “PRIME Study” και έχει σαν στόχο να δοκιμάσει την τεχνολογία της Neuralink που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά όσους έχουν συσκευές ελέγχου παράλυσης. brain pc

Η εταιρεία αυτή την στιγμή αναζητά άτομα (PDF) με τετραπληγία λόγω κάθετης κάκωσης νωτιαίου μυελού ή Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση (ALS από το Amyotrophic Lateral Sclerosis) που είναι άνω των 22 ετών και έχουν έναν “συνεπή και αξιόπιστο φροντιστή” για να συμμετάσχουν στην έρευνα.

Η μελέτη PRIME (σημαίνει Ακριβής Ρομποτικά Εμφυτευμένη Διασύνδεση Εγκεφάλου-Υπολογιστή από το Precise Robotically Implanted Brain-Computer Interface) θα ερευνήσει τρία πράγματα ταυτόχρονα.

Το πρώτο είναι το εμφύτευμα N1, η συσκευή εγκεφάλου-υπολογιστή της Neuralink. Το δεύτερο είναι το ρομπότ R1, το χειρουργικό ρομπότ που θα εμφυτεύει τη συσκευή,, και το τρίτο είναι το N1 User App, το λογισμικό που συνδέεται με το N1 και θα μεταφράζει τα εγκεφαλικά σήματα σε ενέργειες υπολογιστή.

Η Neuralink αναφέρει ότι σχεδιάζει να δοκιμάσει την ασφάλεια αλλά και την αποτελεσματικότητα και των τριών μερών του συστήματος.

Όσοι συμμετέχουν στο PRIME θα πρέπει να συμμετάσχουν πρώτα σε μια μελέτη διάρκειας 18 μηνών που θα περιλαμβάνει εννέα επισκέψεις από ερευνητές.

Μετά από αυτό, θα περνούν τουλάχιστον δύο ώρες την εβδομάδα σε ερευνητικές συνεδρίες διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή και στη συνέχεια θα κάνουν 20 επιπλέον επισκέψεις τα επόμενα πέντε χρόνια.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).