OpenAI απαγόρεψε τις εντολές που ζητούν επανάληψη λέξεων

Μια νέα που ανακαλύφθηκε από του Google DeepMind την περασμένη εβδομάδα αποκάλυψε ότι το να ζητάς επανειλημμένα από το ChatGPT της OpenAI να επαναλαμβάνει λέξεις μπορεί να αποκαλύψει ακούσια ιδιωτικές, προσωπικές πληροφορίες.

Τώρα, φαίνεται ότι το chatbot έχει αρχίσει να αρνείται ορισμένες προτροπές που επιτρέπονταν βάσει των όρων υπηρεσιών του.chatgpt repeat

Ζητώντας από το ChatGPT να επαναλαμβάνει την λέξη “hello” συνεχόμενα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το μοντέλο θα αποκάλυπτε τελικά διευθύνσεις , ημερομηνίες γέννησης και αριθμούς τηλεφώνων των χρηστών.

Αν προσπαθήσετε σήμερα να δώσετε την ίδια εντολή το chatbot θα σας προειδοποιήσει ότι “παραβιάζετε την πολιτική περιεχομένου ή τους όρους παροχής υπηρεσιών”.

Ωστόσο, μετά από μια προσεκτικότερη εξέταση, οι όροι ς του OpenAI δεν απαγορεύουν ρητά στους χρήστες να δίνουν εντολή επανάληψης μιας λέξης στο chatbot.

Οι όροι απαγορεύουν μόνο την “αυτοματοποιημένη ή μέσω προγραμματισμού” εξαγωγή δεδομένων από τις υπηρεσίες τους.

You may not, except as permitted through the API, use any automated or programmatic method to extract data or output from the Services, including scraping, web harvesting, or web data extraction.

Παρόλα αυτά, η επανάληψη μιας λέξης δεν φάνηκε να προκαλεί αποκάλυψη δεδομένων από το ChatGPT σε δοκιμές που πραγματοποίησε το Neowin. Η OpenAI αρνήθηκε να σχολιάσει εάν αυτή η συμπεριφορά είναι πλέον αντίθετη με τις πολιτικές της.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

4 Comments

Leave a Reply
  1. Δεν ανακαλύφθηκε από ερευνητές της Google. Εγώ το ανακάλυψα πριν 4 ημέρες και το δήλωσα και το εξέθεσα μάλιστα δημόσια στα firu5!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).