Τα παλαιά Android τηλέφωνα δεν θα βλέπουν τους ασφαλείς ιστότοπους

Τα παλαιότερα τηλέφωνα με Android φαίνεται ότι από τον Σεπτέμβριο του 2021 δεν θα μπορούν να βλέπουν αρκετούς ασφαλείς ιστότοπους.

Ίσως χρειαστεί να αναβαθμίσετε το Android τηλέφωνό σας και δεν αναβαθμίζεται να αγοράσετε ένα καινούργιο, εάν θέλετε να επισκέφθεστε ασφαλείς σελίδες που χρησιμοποιούν το https. Σύμφωνα με το Android Police, η εταιρεία πιστοποιήσεων Let’s Encrypt προειδοποίησε ότι τα τηλέφωνα που τρέχουν εκδόσεις του Android πριν από το 7.1.1 Nougat δεν θα εμπιστεύονται τα πιστοποιητικά ρίζας που αρχίζουν το 2021.

Το αποτέλεσμα θα είναι να μην μπορούν να προβάλουν αρκετές ασφαλείς ιστοσελίδες. Ο οργανισμός θα σταματήσει στις 11 Ιανουαρίου 2021 την προεπιλεγμένη διασταυρούμενη υπογραφή για το πιστοποιητικό που επιτρέπει αυτήν τη λειτουργικότητα και θα αποσύρει την εταιρική του σχέση την 1η Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.

Διατίθεται μία προσωρινή λύση να εγκαταστήσετε τον Firefox (ο είναι συνεργάτης στο Let’s Encrypt) χρησιμοποιώντας το δικό του κατάστημα πιστοποιητικών, αλλά αυτό δεν θα βοηθήσει τους υπόλοιπους broswers ή τη λειτουργικότητα πέρα ​​από τα προγράμματα .

Είναι συνήθεια για τους προγραμματιστές να την υποστήριξη παλαιότερων λειτουργικών συστημάτων. Το Let’s Encrypt σημείωσε ότι περίπου το 33,8 τοις εκατό των χρηστών Android στο Google διαθέτουν μια έκδοση παλαιότερη από την 7.1 και ορισμένοι προμηθευτές υλικού έκοψαν την υποστήριξη τους σχετικά νωρίς.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχετε αγοράσει ένα τηλέφωνο χαμηλού κόστους το ή ακόμη και το 2017 που θα μπορούσε να χάσει απότομα την πρόσβαση σε ορισμένους ιστότοπους, και χωρίς να έχετε κάποια λύση.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).