Το Photoshop χάνει την συλλογή χρωμάτων της Pantone. Θα πρέπει να πληρώσετε για αυτά

Το Photoshop χάνει μέρος της συλλογής χρωμάτων του. Θα πρέπει να πληρώσετε για να χρησιμοποιήσετε ξανά τα φανταχτερά χρώματα της Pantone στο Photoshop.

printer colors

Είναι πολύ πιθανό να μην σκέφτεστε πολύ από πού προέρχονται τα ψηφιακά χρώματα που χρησιμοποιείτε στο Photoshop. Ούτε, πιθανώς, αναρωτηθήκατε ποιος μπορεί να “κατέχει” την άδεια ενός συγκεκριμένου χρώματος, όταν το διαλέξατε για να δημιουργήσατε κάτι στο Photoshop.

Ωστόσο, πολλοί χρήστες πρόκειται να δουν την συλλογή των αρχείων PSD να γεμίζει με ανεπιθύμητο μαύρο, λόγω μιας αλλαγής άδειας χρήσης μεταξύ της Adobe και της Pantone.

Από τώρα, οι ευρέως χρησιμοποιούμενες εφαρμογές της Adobe όπως το Photoshop, το Illustrator και το InDesign δεν θα υποστηρίζουν πλέον τα χρώματα που ανήκουν στην Pantone και όσοι επιθυμούν να ξαναέχουν αυτά τα χρώματα στα αποθηκευμένα αρχεία τους θα πρέπει να πληρώσουν για μια ξεχωριστή .

Η Pantone ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1950 στο Νιου Τζέρσεϋ των ΗΠΑ. Αρχικά βελτίωνε τα μελάνια εκτύπωσης και στη συνέχεια εφηύρε το σύστημα αντιστοίχισης χρωμάτων Pantone, που χρησιμοποιείται παγκοσμίως από σχεδιαστές για να διασφαλίσει ότι το χρώμα μιας δημιουργίας θα είναι ακριβώς όπως επιθυμείτε, ανεξάρτητα από το πού ή τον τρόπο κατασκευής του.

Έτσι, φυσικά, καθιστώντας το βιομηχανικό πρότυπο για την αντιστοίχιση χρωμάτων, η εταιρεία διεκδικεί την κυριότητα και των 2.161 αποχρώσεων της, προασπίζοντας την πνευματική της ιδιοκτησία και αποτρέποντας τη χρήση της χωρίς άδεια. Αυτό επεκτείνεται στο βαθμό που εμποδίζει τους άλλους να δημιουργήσουν συστήματα χρωμάτων συμβατά με την Pantone. Ή, για να το θέσουμε αλλιώς, ισχυρίζονται ότι οι αποχρώσεις τους ανήκουν.

Η περσινή ανακοίνωση ότι η Adobe θα αφαιρούσε τα “έγχρωμα βιβλία” της Pantone από το λογισμικό της προκάλεσε έκπληξη στον κόσμο του σχεδιασμού. Η κατάργηση ενός βιομηχανικού προτύπου από ένα άλλο προφανώς θα δημιουργούσε προβλήματα, αλλά εκείνη τη στιγμή η Adobe είπε ότι θα «εργαζόταν σε μια εναλλακτική λύση», ενώ υπήρχαν φήμες ότι οι δύο εταιρείες είχαν διαφωνήσει.

Η αφαίρεση των χρωμάτων της Pantone από το λογισμικό της Adobe επρόκειτο να συμβεί στις 31 Μαρτίου του 2022, αλλά αυτή η ημερομηνία ήρθε και παρήλθε. Μετά ανακοινώθηκε να γίνει στις 16 Αυγούστου και μετά στις 31 Αυγούστου. Ωστόσο, αυτόν τον μήνα, οι χρήστες ανά τον κόσμο παρατηρούν τα εφέ, και αναφέρουν προβλήματα με δημιουργίες που χρησιμοποιούν τα χρώματα της Pantone.

Ποια είναι η λύση; Είναι μια προσθήκη ενός -in της Adobe για την «παροχή των ενημερωμένων βιβλιοθηκών στους χρήστες του », το οποίο, φυσικά, κοστίζει 15 δολάρια το μήνα.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες λύσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα. Μπορείτε να απελευθερωθείτε από τη μιζέρια ενός κλειστού και την λογική των πνευματικών δικαιωμάτων, με τα ελεύθερα λογισμικά όπως το Gimp και με ανοιχτούς συνδυασμούς χρωμάτων, όπως το Open Color.

Φυσικά, υπάρχουν πάντα δυσκολίες όταν απομακρυνόμαστε από τα πρότυπα της βιομηχανίας, αλλά στη συνέχεια, αν το κάναμε όλοι μαζί, αυτά τα προβλήματα θα εξαφανίζονταν πολύ γρήγορα.

Εάν χρειάζεστε ή θέλετε να παραμείνετε σε έργα της Adobe, τότε μία άλλη συμβουλή που προτείνει το Print Week είναι να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των βιβλιοθηκών σας Pantone και, στη συνέχεια, να τις εισαγάγετε ξανά σε κάθε ενημέρωση του λογισμικού Adobe που θα τις αφαιρεί. Αν είναι ήδη πολύ αργά βρείτε έναν φίλο σας που το έκανε ήδη.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να λειτουργήσει αυτό το κόλπο, δεδομένου ότι τα χρώματα του Pantone αποθηκεύονται ως αρχεία .ACB, όπως και τα υπόλοιπα χρώματα του Photoshop.

Ή θα μπορούσατε απλώς να αντιγράψετε τις τιμές μεταδεδομένων της εταιρείας Pantone.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).