Ποιος γράφει το Linux και το Open Source Software;

Η Aiven, μια εταιρεία cloud data, open source πλατφόρμας, ανέλυσε πρόσφατα ποιος κάνει τι με τα projects ανοιχτού στο GitHub. Διαπίστωσαν ότι οι κορυφαίοι συνεισφέροντες ανοιχτού κώδικα ήταν όλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας: Amazon Web , , Red Hat, Google και Microsoft.

linux ping s

Η Aiven εξέτασε τρεις μετρήσεις στα αρχεία του GitHub. Αυτές ήταν ο αριθμός των συντελεστών, τα αποθετήρια (projects) στα οποία συνεισέφεραν και ο αριθμός των commits που έγιναν από τους συνεισφέροντες. Όλα αυτά υπολογίστηκαν χρησιμοποιώντας το Google Big Query analysis των PushEvents σε δημόσια δεδομένα του GitHub. Η εταιρεία διαπίστωσε ότι η Microsoft και η Google ήταν στην πρώτη θέση. Η Red Hat βρίσκεται στην τρίτη θέση, ακολουθούμενη από την Intel και μετά η AWS, λίγο πιο μπροστά από την IBM.

Η Red Hat ακολουθεί στενά πίσω και αυτή τη στιγμή συνεισφέρει περισσότερα commits από την Google, με 125.012 το τέταρτο τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με τα 94.961 commits της Google. Η Microsoft προηγείται και των δύο, με 128.247 commits. Ωστόσο, όσον αφορά το προσωπικό που εργάζεται στα έργα, η Google πρωτοπορεί με 5.757 άτομα σε σύγκριση με τα 5.513 της Microsoft και τα 3.656 της Red Hat…

Η Aiven δεν είναι η μόνη εταιρεία που παρατήρησε ότι οι μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες γράφουν τον κώδικα. Ο Jonathan Corbet, αρχισυντάκτης του Linux Weekly News (LWN), διαπίστωσε για τις εκδόσεις Term Support Linux Kernel από την 5,16 έως την 6,1 ότι μόλις το 7,5 τοις εκατό του κώδικα, προήλθε από μεμονωμένους προγραμματιστές.

Το άρθρο του αναφέρει:

“Η καινοτομία βρίσκεται στην καρδιά της κοινότητας ανοιχτού κώδικα, αλλά χωρίς την ισχυρή δέσμευση από τις εταιρείες, ολόκληρο το θα δυσκολευτεί.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

4 Comments

Leave a Reply
  1. Σωστά, αλλά αυτό δεν σου δινει ουτε την ανωνυμία ούτε την “ελευθερία” που διατυμπανίζεται για τα Linux.
    Με εξαίρεση να φανταστώ το Tails & Kodaci ίσως…. αν και δεν ειμαι και πολύ σίγουρη ουτε για αυτά.

    • ανώνυμη είσαι σε όλα όσα δεν έχουν τηλεμετρία, όσον αφορά τις εταιρείες ή την κοινότητα που γράφει τον κώδικα. Το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Το linux είναι αξιόπιστο, το θέμα είναι πως το χρησιμοποιείς στο διαδίκτυο και το cloud. Αν θες ένα πραγματικά ασφαλές linux δοκίμασε το Qubes, όλα sandboxed ακόμα και η σύνδεσή σου με το internet.
      Βασικά το παραπάνω os χρειάζεται δεξιότητες που δεν τις έχουν πολλοί. Υπάρχουν όμως πολλά Linux που δεν θα διακινδύνευαν την φήμη τους παρακολουθώντας τους τελικούς χρήστες. Βλέπε debian.

  2. Αρα το παραμύθι οτι το Linux σε αποδεσμεύει απο την Google, Microsoft, Aws & Big Brother Πάει περίπατο…..
    Τελικά, ολοι νομίζουμε οτι έχουμε ελευθερία …..αλλα στην ουσία έχουμε την ελευθερία που Θέλουν “”αυτοι”” να έχουμε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).