Πρακτικές της Microsoft στο στόχαστρο της FTC

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (Federal Trade Commission ή FTC) ξεκίνησε μια ευρεία αντιμονοπωλιακή έρευνα για τις επιχειρηματικές πρακτικές της Microsoft, εστιάζοντας στον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία συνδυάζει τα προϊόντα του Office με υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας και υπολογιστικού νέφους.

Η έρευνα ακολουθεί μια δημοσίευση της ProPublica που αποκάλυψε ότι η Microsoft πρόσφερε δωρεάν προσωρινές αναβαθμίσεις των αδειών λογισμικού σε ομοσπονδιακές υπηρεσίες για να συμπεριλάβουν προηγμένες λειτουργίες κυβερνοασφάλειας, οδηγώντας σε μακροπρόθεσμες συμβάσεις μετά τη λήξη της δοκιμαστικής περιόδου.

Η στρατηγική αυτή βοήθησε τη Microsoft να επεκτείνει τις κυβερνητικές δραστηριότητές της, εκτοπίζοντας παράλληλα τους ανταγωνιστές από τις αγορές της κυβερνοασφάλειας αλλά και από τις αγορές υπολογιστικού νέφους.

Η έρευνα περιλαμβάνει τον έλεγχο του προϊόντος διαχείρισης ταυτότητας της Microsoft Entra ID, πρώην Azure Active Directory.

Η FTC έχει εκδώσει αίτημα πολιτικής έρευνας που υποχρεώνει την εταιρεία να παραδώσει πολλές διαφορετικές πληροφορίες.

Η συγκεκριμένη έρευνα αντιπροσωπεύει μία από τις τελευταίες κινήσεις της προέδρου της FTC Lina Khan πριν από τις αλλαγές ηγεσίας που υπήρχε υπό την κυβέρνηση Biden.

Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι έλαβε το αίτημα, αλλά την χαρακτήρισε “ευρεία, και ζητά πράγματα που δεν είναι λογικά”.

Get the best viral stories straight into your inbox!















Visited 1 times, 1 visit(s) today

giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).