Hackers κλέβουν δεδομένα Υπουργείου Άμυνας και εκβιάζουν την κυβέρνηση

Μια ομάδα hackers που αυτοαποκαλούνται “Pravyy Sector” εκβιάζουν την πολωνική κυβέρνηση στο Twitter, απειλώντας να κυκλοφορήσουν δεδομένα που έχουν κλαπεί από υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας, εάν η κυβέρνηση δεν πληρώνει 50.000 δολάρια, σε ένα ουκρανικό τραπεζικό λογαριασμό ή σε μια διεύθυνση Bitcoin.hacked hackers

Το όνομα “Pravyy Sector” χρησιμοποιείται επίσης από μια εξτρεμιστική εθνικιστική οργάνωση της Ουκρανίας που δραστηριοποιείται στην Ρωσία. Οι hackers ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν την ομάδα, αλλά δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να στηρίζει τους ισχυρισμούς τους.

Για να αποδείξουν ότι έχουν στην κατοχή τους αυθεντικά δεδομένα, η ομάδα διέρρευσε στο Twitter κάποια από τα αρχεία που υποτίθεται ότι έκλεψε από το Υπουργείο Άμυνας.

Έτσι αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν σαρωμένα έγγραφα και screenshots που δείχνουν την επιφάνεια εργασίας ενός υπολογιστή του Υπουργείου Άμυνας, Ελεύθερα κυκλοφορεί επίσης και ένα αρχείο Excel με 1.368 καταχωρήσεις που φαίνονται να είναι τοπικά αρχεία Intranet που περιέχουν μονοπάτια LDAP, χρόνους σύνδεσης, λανθασμένες συνδέσεις, και άλλα παρόμοια στοιχεία.

Αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι hackers συνέχισαν να διανέμουν δεδομένα και διέρρευσαν ένα έγγραφο που υποτίθεται ότι αποδεικνύει τη συμμετοχή της Πολωνίας στο πρόγραμμα των ΗΠΑ PRISM. Αυτό το αρχείο αυτό έχει διαγραφεί και δεν υπάρχει στο διαδίκτυο πια.

H Πολωνική εφημερίδα Wyborcza ανέφερε ότι ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Πολωνίας έδωσε μια κλασική απάντηση της CIA λέγοντας ότι δεν αμφισβητούν ούτε επιβεβαιώνουν το περιστατικό.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).