Project Alloy από την Intel: μεικτή πραγματικότητα χωρίς καλώδια

Project Alloy: Κάθε εταιρεία που βλέπει μπροστά φέρεται να έχει στραφεί στην ανάπτυξη συσκευών εικονικής ή επαυξημένης πραγματικότητας. Να αναφέρουμε την Microsoft, τη Sony και ενδεχομένως την Apple. Η έκπληξη όμως ήρθε από την που αυτή τη στιγμή αναπτύσσει μια που χρησιμοποιεί ανιχνευτή βάθους RealSense, λογισμικό Replay για την δημιουργία γραφικών και άλλα πολλά.Project Alloy

Την αποκάλυψε στο συνέδριο προγραμματιστών της Intel. Είναι μια συσκευή “μεικτής πραγματικότητας” που ονόμασε ‘Project Alloy’ και έχει ένα βασικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες συσκευές του είδους.

Επιτρέπει στους χρήστες να δουν τα δικά τους χέρια, και να τα χρησιμοποιούν για να αλληλεπιδρούν με τα αντικείμενα στο παιχνίδι.

Χρησιμοποιώντας RealSense η συσκευή μπορεί να ανιχνεύσει τις κινήσεις των δακτύλων του χρήστη κάτι που επιτρέπει στους χρήστες να χειριστούν τα αντικείμενα μέσα από προσομοίωση – αναιρώντας έτσι την ανάγκη για ελεγκτές.

Σύμφωνα με τον CEO της Intel Brian Krzanich:

Η Μεικτή πραγματικότητα είναι σχετικά ένας πιο φυσικός τρόπος αλληλεπίδρασης με το χειρισμό των εικονικών περιβαλλόντων. Σας πελευθερώνει από τους ελεγκτές και τα τσοκ των σημερινών συστημάτων VR δίνοντας τον έλεγχο στα χέρια σας, για εμπειρίες προσομοίωσης με νέες τεχνολογίες ανίχνευσης.

Έτσι η συσκευή θα είναι εντελώς , χωρίς την ανάγκη χρήσης join ή οποιονδήποτε ελεγκτών. Φυσικά δεν γνωρίζουμε αν η εξάρτηση της συσκευής από το WiFi θα επιβραδύνει το χρόνο απόκρισης του υπολογιστή η οποία θα μπορούσε να καταστρέψει την εμπειρία.

Θα το δούμε από το επόμενο έτος με την κυκλοφορία της νέας συσκευής.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).