ΕΕ το πρώτο draft των κανονισμών για την τεχνητή νοημοσύνη

Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής ς ψήφισαν υπέρ αυστηρότερων κανονισμών για την τεχνητή νοημοσύνη, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης στη βιομετρική παρακολούθηση. Μαζί με αυτό θα απαιτείται από όλα τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT της OpenAI να αποκαλύπτουν πότε το περιεχόμενο έχει δημιουργηθεί από AI.

law

Την Τετάρτη, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης ψήφισαν για την εφαρμογή αυστηρότερων κανονισμών για την τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με το Reuters. Το προσχέδιο του νόμου “AI Act” περιλαμβάνει απαγόρευση της χρήσης AI για βιομετρική επιτήρηση και απαιτεί συστήματα όπως το ChatGPT της OpenAI να αποκαλύπτουν πότε έχει δημιουργηθεί περιεχόμενο από AI.

Αν και το προσχέδιο εξακολουθεί να είναι μη δεσμευτικό, δίνει μια ένδειξη για το πώς σκέφτονται οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ για την τεχνητή νοημοσύνη. Οι νέες αλλαγές στον προτεινόμενο νόμο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – οι οποίες δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί – σκοπεύουν να προστατεύσουν τους πολίτες της ΕΕ από πιθανές απειλές που συνδέονται με την τεχνολογία μηχανικής μάθησης.

Το νέο προσχέδιο του νόμου περί τεχνητής νοημοσύνης περιλαμβάνει μια διάταξη που θα απαγορεύει στις εταιρείες να συλλέγουν και να χρησιμοποιούν βιομετρικά δεδομένα (όπως χρηστών) από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για σκοπούς εκπαίδευσης στην αναγνώριση προσώπου.

Εταιρείες όπως η Clearview AI που χρησιμοποιούν αυτήν την πρακτική για τη δημιουργία συστημάτων αναγνώρισης προσώπου προκάλεσαν έντονη κριτική από τους υποστηρικτές της ιδιωτικής ζωής το .

Ωστόσο, το Reuters αναφέρει ότι αυτός ο κανονισμός μπορεί να αποτελέσει πηγή διαμάχης με ορισμένες χώρες της ΕΕ που επιθυμούν μια γενική απαγόρευση της τεχνητής νοημοσύνης στη βιομετρική παρακολούθηση.

Το νέο προσχέδιο της ΕΕ επιβάλλει επίσης μέτρα διαφάνειας στη τεχνητή νοημοσύνη. Οι υπηρεσίες σύνθεσης εικόνων όπως το θα πρέπει να αποκαλύπτουν ότι το περιεχόμενο δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη για να μπορούμε να αναγνωρίζουμε τις fake εικόνες. Το νομοσχέδιο απαιτεί επίσης από τις εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης να παρέχουν περιλήψεις υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, και χρησιμοποιείται στην εκπαίδευση κάθε συστήματος.

Επιπλέον, οι δημιουργοί συστημάτων τεχνητής θα πρέπει να διασφαλίσουν την πρόληψη της δημιουργίας παράνομου περιεχομένου και όσες εταιρείες εργάζονται σε “εφαρμογές υψηλού κινδύνου” θα πρέπει να αξιολογούν τον πιθανό αντίκτυπό τους στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και το περιβάλλον.

Το τρέχον προσχέδιο της ΕΕ χαρακτηρίζει κρίσιμα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης όσα θα μπορούν να επηρεάσουν τους ψηφοφ και τις εκλογές. Επίσης, ταξινομεί τα συστήματα που χρησιμοποιούνται από πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης με περισσότερους από 45 εκατομμύρια χρήστες στην ίδια κατηγορία, συμπεριλαμβάνοντας έτσι πλατφόρμες όπως την Meta και το Twitter.

Οι ειδικοί λένε ότι μετά από αρκετή συζήτηση για τους νέους κανονισμούς μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, η τελική έκδοση του νόμου αναμένεται αργότερα εντός του έτους.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).