Πώς να κάνετε μια αντίστροφη αναζήτηση ενός email

Αν ποτέ λάβετε email από ένα άγνωστο άτομο και θέλετε να μάθετε ποιος είναι πίσω από αυτό το μήνυμα, θα πρέπει να προβείτε στην διαδικασία αντίστροφης αναζήτησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μια διαδικασία που είναι αρκετά εύκολη, για όσους την γνωρίζουν.

Η αντίστροφη αναζήτηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σας επιτρέπει να γνωρίζετε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τον αποστολέα και σε ότι αυτός / αυτή δημοσιοποίησε οπουδήποτε και οποτεδήποτε στο διαδίκτυο. Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε τέσσερεις διαφορετικές  μεθόδους για να ανακαλύψετε ποιος είναι πίσω από μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

1. Κάντε μια αναζήτηση στο Google
Μια απλή αλλά αποτελεσματική μέθοδος. Αν ο αποστολέας έχει δηλώσει την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή φόρουμ, τότε το λογικά το έχει ήδη στην βάση δεδομένων του. Απλά εισάγετε την ακριβή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην αναζήτηση του Google και περιμένετε να δείτε τα αποτελέσματα.

Ελέγξτε τουλάχιστον δύο σελίδες αποτελεσμάτων του Google για να πάρετε μια πλήρη ιδέα. Για να περιορίσετε περαιτέρω την αναζήτηση μπορείτε να προσθέσετε εισαγωγικά ( ” ” ) κατά την έναρξη και το τέλος της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως για παράδειγμα: “Example@.com”. Αυτό θα σας δείξει μόνο σελίδες που περιέχουν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ακριβώς όπως την δηλώσατε.

2. Αναζήτηση στα κοινωνικά δίκτυα
Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έχουν μια τεράστια βάση χρηστών και προσφέρουν αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με αυτούς τους χρήστες. Αν ο αποστολέας έχει χρησιμοποιήσει το email του για την εγγραφή σε ένα site κοινωνικής δικτύωσης, τότε μπορείτε να αποκτήσετε πληροφορίες σχετικά με αυτό.

Κάθε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης έχει μια επιλογή αναζήτησης όπου μπορείτε να εισάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να δείτε τους χρήστες της με τη συγκεκριμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αν θέλετε να δείτε πόσα τέτοια κοινωνικά δίκτυα υπάρχουν κάντε ένα κλικ εδώ για να δείτε μία λίστα με πάνω από 60 δημοφιλείς ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Αν θέλετε να μην ψάχνετε ένα – ένα τα site και να αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία, τότε η ιστοσελίδα Lullar είναι μια καλή επιλογή. Απλά εισάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην γραμμή αναζήτησης της Lullar και θα ψάξει αυτόματα για αυτό σε πάνω από 30 δημοφιλείς δικτυακούς τόπους κοινωνικής δικτύωσης. Στα αποτελέσματα είναι δωρεάν παρεχόμενα και για να δείτε κάθε ένα ξεχωριστά απλά κάντε κλικ στα ονόματα με μπλε χρώμα.

Αν καταφέρετε να βρείτε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αναζητάτε σε κάποια κοινωνική ιστοσελίδα(ες), τότε υπάρχει μια καλή πιθανότητα που μπορείτε να βρείτε ποιος υπάρχει πίσω από αυτό. Ακόμα κι αν έχει περιορίσει το προφίλ του, θα εξακολουθείτε να είστε σε θέση να πάρετε το πραγματικό του όνομα και ίσως μια φωτογραφία του.

3. Χρησιμοποιήστε υπηρεσίες αναζήτησης Email
Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες αναζήτησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μπορούν και ψάχνουν στα κοινωνικά δίκτυα, στο διαδίκτυο γενικότερα, και ακόμη και στο deep web για να βρουν που σχετίζονται με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που τους δίνεται. Εάν η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι σε κάποιο σημείο του διαδικτύου δημόσια, τότε αυτά τα εργαλεία είναι σε θέση να το βρούνε.

Για το σκοπό αυτό, σας προτείνουμε το Pipl που είναι δωρεάν και διαθέτει μια εκτεταμένη βάση δεδομένων. Απλά εισάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και το Pipl θα σας δείξει τα διαθέσιμα αποτελέσματα σε ένα δευτερόλεπτο.

Θα σας εμφανίσει μία σελίδα με τους ιστότοπους που το email έχει γίνει register καθώς και επιπλέον πληροφορίες, εάν είναι διαθέσιμες. Αν καταφέρετε να πάρετε το ακριβές όνομα του προσώπου που βρίσκεται πίσω από τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τότε μπορείτε επίσης να κάνετε αναζητήσετε στο Pipl το όνομα του για να πάρετε ακόμα περισσότερες πληροφορίες.

Επίσης περισσότερες πληροφορίες για ένα άτομο, αν γνωρίσετε το όνομα του, μπορείτε να πάρετε και από την ιστοσελίδα Peekyou.

4. Ψάξτε για στοιχεία
Αν το email είναι δημόσια εκτεθειμένο, τότε οι παραπάνω μέθοδοι θα πρέπει να σας αποδώσουν καρπούς. Ωστόσο, εάν είστε άτυχοι στην αναζήτησή σας, τότε θα πρέπει να προσπαθήσετε να ψάξετε για στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να πάρετε περισσότερες πληροφορίες.

Τα στοιχεία που μπορείτε να βρείτε εξακολουθούν να εξαρτώνται από το τι έχετε να κάνετε, έτσι δεν μπορούμε να σας δώσουμε μία συγκεκριμένη λύση. Ωστόσο, για να σας δώσουμε κάποιες πληροφορίες, για να πάρετε μια ιδέα πως να κινηθείτε.

Για παράδειγμα, στο email «[email protected]» το «scamaster.com» μπορεί να είναι μια προσωπική ιστοσελίδα του κατόχου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορείτε να ψάξετε στο διαδίκτυο για το domain για να δείτε αν μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες.

Επίσης, το περιεχόμενο του μηνύματος μπορεί να δώσει κάποιες ενδείξεις. Αν σας προσφέρουν κάτι, τότε μπορείτε να ψάξετε στο διαδίκτυο για τις πληροφορίες αυτές. Ψάξτε ξεχωριστά στο Google το όνομα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και το domain του email και μπορεί να βρείτε περισσότερες πληροφορίες.

Ακόμα, δεν μπορείτε να το βρείτε;
Εάν και πάλι δεν μπορείτε να βρείτε το πίσω από τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τότε υπάρχει πιθανότητα ότι είτε η διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να μην έχει χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε αλλού ή να έχει σταλεί μέσω μίας υπηρεσίας ανώνυμου διαδικτυακού email.

Σε περίπτωση που σας στάλθηκε το email μέσω ενός ανώνυμου email, τότε μπορείτε να επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο και να ζητήσετε να εξαιρεθείτε από τη λίστα τους. Και αν το θέμα είναι πολύ σοβαρό (και παράνομο), τότε μπορείτε επίσης να ζητήσετε από την ιστοσελίδα να μπλοκάρει την IP διεύθυνσή των αποστολέων (οι περισσότερες εταιρείες θα το κάνουν).

Συμπέρασμα
Το απλό ερώτημα «Ποιος είναι;» συνήθως σας κεντρίζει το ενδιαφέρον να ασχοληθείτε με τα ανώνυμα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Δεν θα σας συστήνουμε όμως να γίνετε ντετέκτιβ, αν μπορείτε απλά να ρωτήσετε τον αποστολέα “ποιος είσαι”. Η διαδικασία αναζήτησης ενός email μπορεί να είναι εύκολη υπόθεση αλλά συνήθως είναι μία επίπονη εργασία.

Ωστόσο, σημειώστε ότι η διαδικτυακή κατασκοπεία της ζωής ενός ατόμου χωρίς κάποιο νόμιμο λόγο, είναι ανήθικη και το σωστό είναι να απέχετε από αυτή.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

One Comment

Leave a Reply
  1. Δηλαδή μέσω αυτών των διευθύνσεων μπορείς να ανακαλύψεις και στοιχεία ατόμων που μπορεί να μην ήθελαν κάτι τέτοιο.
    Καλά κάνω εγώ και απέχω όσο μπορώ από τις Social ?!? σελίδες τύπου FB

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).