Ρωσία: τα iPhone περιέχουν backdoors για παρακολούθηση

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB από το Federal Security Service) ισχυρίζεται ότι η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών (NSA) χρησιμοποιεί iPhone backdoors για να κατασκοπεύει Ρώσους αξιωματούχους και πολίτες.

Η FSB ισχυρίζεται ότι η NSA διαθέτει άγνωστο κακόβουλο λογισμικό και χρησιμοποιώντας αυτά τα backdoors, έχει μολύνει αρκετές χιλιάδες iPhone στη Ρωσία.

apple

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η FSB κατηγορεί την Apple ότι έδωσε πρόσβαση στην NSA για να παρακολουθεί άτομα που ενδιαφέρουν τον Λευκό Οίκο και Ρώσων πολιτών.

Η υποτιθέμενη επιχείρηση πληροφοριών είχε σαν στόχο iPhone που ανήκουν σε Ρώσους χρήστες και ξένους διπλωμάτες που μένουν στη Ρωσία, μεταξύ άλλων από το Ισραήλ, τη Συρία και την Κίνα. Η FSB ισχυρίζεται ότι η έρευνά της υποβοηθήθηκε από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φρουρών της Ρωσίας (Federal Guards Service), η οποία είναι υπεύθυνη για την προστασία των ηγετών της χώρας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε:

“Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ χρησιμοποιούν εταιρείες πληροφορικής εδώ και δεκαετίες για να συλλέγουν δεδομένα μεγάλης κλίμακας από τους χρήστες του Διαδικτύου εν αγνοία τους”.

Νωρίτερα φέτος, το Κρεμλίνο έδωσε εντολή στους αξιωματούχους που συμμετείχαν στις προετοιμασίες για τις προεδρικές εκλογές του 2024 να σταματήσουν να χρησιμοποιούν iPhone.

Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία αλληλοκατηγορούνται, οι μέθοδοι και οι ιδιαιτερότητες της συλλογής πληροφοριών παραμένουν αυστηρά προστατευμένες. Για παράδειγμα, παραμένει άγνωστο το πώς κατάφεραν κατάσκοποι να αποκτήσουν πληροφορίες για σχέδια του Προέδρου Putin να εισβάλει πέρυσι στην Ουκρανία.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).