Έφυγε ο Satoru Iwata της Nintendo

H ανακοίνωσε μια θλιβερή είδηση σήμερα. Ο CEO και Πρόεδρος της Nintendo, Satoru , απεβίωσε στις 11 Ιουλίου του 2015 από καρκίνο της χοληδόχου κύστης.

Ο Iwata ξεκίνησε την καριέρα του σαν προγραμματιστής παιχνιδιών για την HAL Laboratory που έγινε γνωστή λόγω της συν της με την Nintendo σε αρκετά γνωστά projects  υψηλού προφίλ.satoru iwata

Γρήγορα ανέβηκε στην ιεραρχία της HAL, και τελικά έφυγε και προσχώρησε στην Nintendo το 2000.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν ο πρώτος πρόεδρος που δεν ανήκε στην οικογένεια Yamauchi οι οποίοι ίδρυσαν τη Nintendo.

Το 2002, ο Iwata έγινε τέταρτος πρόεδρος της Nintendo. Κατά την παραμονή του στη Nintendo, ο Iwata έχει συμμετάσχει σε πολλά επιτυχημένα projects της ς και μάλιστα ανέλαβε ως διευθύνων σύμβουλος της Nintendo of America το 2013. Στον Satoru Iwata πιστώνεται ο τριπλασιασμός των κερδών της εταιρείας, ειδικά μετά την κυκλοφορία των Game Boy Advance SP και Wii.

Ενώ ήταν πρόεδρος της Εταιρείας κυκλοφόρησε αρκετά best-sellers και συνέχισε να αναπτύσσει το υλικό του παιχνιδιού του με την εισαγωγή του Wii U. Συνέχισε επίσης τη διαδικασία εξέλιξης της σειράς DS με το νέο πρότυπο 3DS.

Ο Satoru Iwata συμμετείχε επίσης στην ανάπτυξη της νέας πλατφόρμας NX και είχε αρνηθεί να προσφέρει περισσότερες λεπτομέρειες γι ‘αυτό πριν από το .

Ο Iwata προσπάθησε να κάνει την Nintendo πιο προσιτή στο κοινό και φιλοξένησε αρκετές εταιρείες για να τους δείξει την διαδικασία ανάπτυξης της εταιρείας του.

Προς το παρόν, η Nintendo ανταγωνίζεται σκληρά με το Wii U της, το Xbox One της Microsoft και το PlayStation 4 της Sony. Για να δούμε, θα υπάρχει συνέχει στον ανταγωνισμό;

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).