Secret Service αγοράζει δεδομένα τοποθεσίας (χωρίς ένταλμα)

Ένας αυξανόμενος αριθμός υπηρεσιών επιβολής του νόμου, συμπεριλαμβανομένης και της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ (US Secret ), αγοράζουν δεδομένα που συνήθως απαιτούν ένταλμα, σύμφωνα με μια δημοσίευση και τουλάχιστον ένας γερουσιαστής των ΗΠΑ θέλει να τους σταματήσει.

Η πλήρωσε περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια το 2017-2018 σε μια εταιρεία που ονομάζεται Babel για να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία Locate X, σύμφωνα με ένα έγγραφο (PDF) που διαθέτει η Vice Motherboard. Η σύμβαση περιγράφει τι είδους περιεχόμενο, εκπαίδευση και υποστήριξη πελατών απαιτείται να παρέχει η Babel Street στη Μυστική Υπηρεσία.

Η υπηρεσία Locate X παρέχει δεδομένα τοποθεσίας που συλλέχθηκαν και ταξινομήθηκαν από πάρα πολλές εφαρμογές, ανέφερε το τεχνολογικό site Protocol νωρίτερα το 2020. Οι χρήστες μπορούν να “σχεδιάσουν έναν ψηφιακό φράκτη γύρω από μια διεύθυνση ή μια περιοχή, να εντοπίσουν κινητές συσκευές που βρίσκονταν σε αυτήν την περιοχή και να δουν πού έχουν ταξιδέψει αυτές οι συσκευές” τους τελευταίους μήνες, ανέφερε το Protocol.

Οι υπηρεσίες του υ Εσωτερικής Ασφάλειας, φαίνεται να έχουν αγοράσει πρόσβαση στην υπηρεσία εντοπισμού κινητών τηλεφώνων για έρευνες, ανέφερε το The Wall Street Journal τον Φεβρουάριο. Τον Ιούνιο, το WSJ ανέφερε επίσης ότι οι κυβερνητικοί αγόρασαν πρόσβαση σε δεδομένα τοποθεσίας μέσω εμπορικών βάσεων δεδομένων.

Οι ιδιωτικές εταιρείες μπορούν να συγκεντρώνουν, να αγοράζουν, να πουλήσουν και να ανταλλάξουν όλα τα είδη των ευαίσθητων δεδομένων του χρήστη, με πολύ λίγους περιορισμούς – και το κάνουν.

Όλα τα είδη εφαρμογών για κινητά συλλέγουν δεδομένα τοποθεσίας, νόμιμα αλλά και παράνομα, και στη συνέχεια τα πωλούν σε μεσίτες δεδομένων. Οι διαμεσολαβητές δεδομένων είναι θεωρητικά ανώνυμοι, αλλά στην πράξη είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι.

Οι New York Times το 2018 έδειξαν πόσο εύκολο είναι να παρακολουθείς ένα άτομο όλη την καθημερινή του ζωή χρησιμοποιώντας μία μόνο εταιρεία συγκέντρωσης δεδομένων.

“Η βάση δεδομένων που επανεξετάστηκε από τους The Times – ένα δείγμα πληροφοριών που συγκεντρώθηκαν το 2017 – αποκαλύπτει τα ταξίδια των ανθρώπων με εκπληκτική λεπτομέρεια, ακριβείς τοποθεσίες που σε ορισμένες περιπτώσεις ενημερώθηκαν περισσότερες από 14.000 φορές την ημέρα”, ανέφερε τότε η εφημερίδα.

Οι εφαρμογές δεν είναι οι μόνες που συλλέγουν και πωλούν αυτές τις πληροφορίες. Και οι τέσσερις Αμερικάνικες εταιρείες πάροχοι κινητής τηλεφωνίας (Verizon, AT&T, Sprint και T-Mobile) πιάστηκαν να πωλούν δεδομένα τοποθεσίας των πελατών χωρίς την συγκατάθεση τους το 2018 και το 2019.

Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου υποχρεούνται να έχουν ένταλμα για τη δεδομένων τοποθεσίας από το κινητό τηλέφωνο ενός ατόμου, όπως αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ το 2018.
Ωστόσο, επί του παρόντος κανείς δεν εμποδίζει τις Αρχές να αγοράζει ό, τι πληροφορίες θέλουν από την υπάρχουσα αγορά. Ο γερουσιαστής Ron Wyden ανέφερε στην Vice ότι αυτό πρέπει να αλλάξει.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).