Ξεχάστε κάρτες και pins στα ATMs, πλέον θα χρειάζεστε μόνο το smartphone σας

Τέρμα οι κάρτες για τα ATM; Οι τράπεζες έχουν δοκιμάσει ένα σωρό τρόπους, προκειμένου να εξασφαλίσουν τους πελάτες τους από την παραχάραξη και την κλωνοποίηση των πιστωτικών και των χρεωστικών τους καρτών. Οι πιο παλιοί από εσάς έχετε προλάβει τις μαγνητικές λωρίδες και οι νεότεροι τις κάρτες με τσιπ (Chip-n-Pin).cardless-atm-smartphone-qrcode

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η μαγνητική ταινία είναι απίστευτα αναξιόπιστη και μπορεί εύκολα να χακαριστεί, αλλά και οι νεότερες κάρτες με το Chip-Ν-Pin έχουν επίσης ήδη χακαριστεί και κλωνοποιηθεί επιτυχώς.

Ένα παράρτημα της και συγκεκριμένα η BMO Harris Bank με έδρα το Σικάγο, έχει δρομολογήσει στις ΗΠΑ το μεγαλύτερο από ΑΤΜs που δε απαιτούν την εισαγωγή κάποιας κάρτας και που επιτρέπουν στους πελάτες της να τραβήξουν μετρητά από το μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα με την χρήση των smartphones τους.

Δεν υπάρχει κάρτα, δεν υπάρχει PIN, ΑΠΛΑ μόνο το smartphone σας

Σύμφωνα με την τράπεζα, δεν χρειάζεται πια να θυμάστε και να εισάγετε κάποιου είδους PIN στα ATM τους, και δεν χρειάζεται να έχετε κάποια κάρτα για να την εισάγετε στην ειδική υποδοχή. Οι πελάτες απλά θα πρέπει να συνδεθούν στη τραπεζική εφαρμογή από το smartphones τους, Μετά το άνοιγμα της εφαρμογής “Mobile Cash” μπορείτε απλά να κρατήσετε το smartphones σας πάνω από τον κωδικό QR που θα εμφανιστεί στην οθόνη του ΑΤΜ και θα μπορέσετε να λάβετε τα μετρητά που επιθυμείτε. Αυτή η τεχνολογία ανάληψης μετρητών που δεν απαιτεί την φυσική παρουσία κάποιας κάρτας για ενίσχυση της ασφάλειας, επιτάχυνση των συναλλαγών και τη μείωση της απάτης, επειδή δεν υπάρχουν πληροφορίες της κάρτας αποθηκευμένες στο τηλέφωνο.

Η BMO Harris Bank αναφέρει ότι είναι η πρώτη τράπεζα που προσφέρει σε επίπεδο απλού χρήστη πρόσβαση σε ΑΤΜ με τη χρήση μόνο ενός smartphone.

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρει πολλά οφέλη στους πελάτες μας, τόσο από την άποψη ευκολίας όσο και της ασφάλειας. Πιστεύουμε ότι είναι κάτι που οι πελάτες μας απλά θα βρούνε εξαιρετικά συναρπαστικό, καθώς χρησιμοποιούν τα τους τηλέφωνα όλο και περισσότερο για τις χρηματοοικονομικές τους συναλλαγές, αλλά και στην καθημερινή τους ζωή.”

Πως δουλεύει το «Mobile Cash»;

  • Κατεβάζετε την εφαρμογή Mobile Cash
  • Εγγράφεστε μέσα από την εφαρμογή Mobile Cash
  • Η εφαρμογή θα σας ζητήσει να εισάγετε το ποσό που θέλετε να κάνετε ανάληψη
  • Η εφαρμογή θα αποθηκεύσει τις πληροφορίες μέχρι να φτάσετε στο ATM
  • Στο ΑΤΜ, επιλέξτε τη “Mobile Cash” στην οθόνη του ATM
  • Ένας κώδικας Quick Response (QR code), θα εμφανιστεί στην οθόνη. Σαρώστε τον κώδικα QR με το smartphone σας.
  • Πάρτε τα μετρητά σας. Τελειώσατε.

Έτσι, προκειμένου να διαπράξει κάποιος κλέφτης μία απάτη με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, θα χρειάζεται το smartphone του θύματος αλλά και τον κωδικό πρόσβασης της εφαρμογής Mobile Cash, τα οποία δεν χρειάζεται να τα έχετε και τα δύο μαζί την ίδια στιγμή ταυτόχρονα. Επίσης, δεν αποθηκεύονται πληροφορίες της κάρτας σας στο smartphone σας , και η τράπεζα μπορεί να διαγράψει εξ αποστάσεως την εφαρμογή, αν η συσκευή σας χαθεί ή κλαπεί.

Αρχικά, η υπηρεσία Mobile Cash θα είναι διαθέσιμη στην Αμερική σε 750 ΑΤΜ, σύμφωνα με την WSJ . Αν και αυτό είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό σε σχέση με τα 425,000+ ATM που υπάρχουν σε όλη τη χώρα.

Η BMO Harris Bank έχει περισσότερους από 2 εκατομμύρια πελάτες με 600 και πάνω από 1.300 ATM. Μια επιτυχημένη δοκιμή μπορεί επίσης να ενθαρρύνει και άλλες τράπεζες να υιοθετήσουν αυτό το σύστημα. Και ίσως κάποια στιγμή το δούμε και στην Ελλάδα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).