Σπάνιο “βακτήριο που τρώει σάρκα” στην Ιαπωνία

Μια ασθένεια που προκαλείται από ένα σπάνιο “βακτήριο που τρώει σάρκα” που μπορεί να σκοτώσει ανθρώπους μέσα σε 48 ώρες εξαπλώνεται στην Ιαπωνία, αφού η χώρα χαλάρωσε τους περιορισμούς της εποχής του Covid.doctor examining

Τα κρούσματα του συνδρόμου στρεπτοκοκκικού τοξικού σοκ (STSS από το streptococcal toxic shock syndrome) έφτασαν τα 977 φέτος έως τις 2 Ιουνίου, υψηλότερα από το ρεκόρ των 941 περιπτώσεων που αναφέρθηκαν για όλο το περασμένο έτος, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Λοιμωδών Νοσημάτων, το οποίο παρακολουθεί τα κρούσματα της νόσου από το 1999.

Ο στρεπτόκοκκος της ομάδας Α (GAS) συνήθως προκαλεί πρήξιμο και πονόλαιμο στα παιδιά και είναι γνωστός απλά ως “στρεπτόκοκκος”, αλλά ορισμένοι τύποι βακτηρίων μπορεί να οδηγήσουν σε ταχεία ανάπτυξη συμπτωμάτων, όπως πόνο στα άκρα και πρήξιμο, πυρετό, χαμηλή αρτηριακή πίεση, που μπορούν να ακολουθηθούν. από νέκρωση, αναπνευστικά προβλήματα, ανεπάρκεια οργάνων και θάνατο.

Τα άτομα άνω των 50 ετών είναι πιο επιρρεπή στη νόσο.

“Οι περισσότεροι θάνατοι συμβαίνουν μέσα σε 48 ώρες”, δήλωσε ο Ken Kikuchi, καθηγητής μολυσματικών ασθενειών στο Γυναικείο Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο. “Μόλις ένας ασθενής παρατηρήσει πρήξιμο στο πόδι του το πρωί, μπορεί να επεκταθεί στο γόνατο μέχρι το μεσημέρι και μπορεί να πεθάνει μέσα σε 48 ώρες…».

Με τον τρέχοντα ρυθμό των μολύνσεων, ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ιαπωνία θα μπορούσε να φτάσει τα 2.500 φέτος, με ένα “τρομακτικό” ποσοστό θνησιμότητας της τάξης του 30%, είπε ο Kikuchi.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).