Symantec: Είναι ασφαλές το εικονικό σας περιβάλλον;

Symantec: Η εικονικοποίηση κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στις επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας ελκυστικές ευκαιρίες για κλιμάκωση, αποδοτικότητα και ευελιξία.

symantec

Σύμφωνα με έρευνα της Forrester Research, πάνω από το 70 τοις εκατό των επιχειρήσεων σκοπεύουν να προβούν σε εικονικοποίηση των διακομιστών τους μέχρι το τέλος του 2015.
Συνήθως, οι εταιρείες καθυστερούν την υλοποίηση της εικονικοποίησης γιατί ανησυχούν για θέματα ασφάλειας ή προχωρούν σε εικονικοποίηση προτού λάβουν μέτρα προηγμένης ασφάλειας. Ωστόσο, οι εικονικοί υπολογιστές και οι κεντρικοί διακομιστές δεν είναι άτρωτοι σε επιθέσεις.

Η υιοθέτηση τεχνολογίας εικονικοποίησης σε μια επιχείρηση δημιουργεί νέους κινδύνους επιθέσεων που πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως είναι η παρακολούθηση των εικονικών δικτύων μεταξύ εικονικών υπολογιστών. Υπάρχει κακόβουλο λογισμικό (malware) που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να θέσει σε κίνδυνο εικονικούς υπολογιστές και επιθέσεις που στοχεύουν απευθείας σε κεντρικούς διακομιστές.

Περίπου το 18 τοις εκατό του κακόβουλου λογισμικού εντοπίζει τους εικονικούς υπολογιστές και σταματά να εκτελείται όταν συναντήσει έναν από αυτούς.

Σε αυτή τη λευκή βίβλο, θα εξετάσουμε ορισμένες ανησυχίες για θέματα ασφάλειας όσον αφορά τα εικονικοποιημένα περιβάλλοντα (VME), εστιάζοντας στις επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού σε αυτά. Στην πλειοψηφία τους, αυτές οι ανησυχίες ισχύουν τόσο για hosted hypervisor εγκατεστημένα σε προϋπάρχον λειτουργικό σύστημα όσο και για bare-metal hypervisor που δεν απαιτούν λειτουργικό σύστημα.
Για περισσότερες πληροφορίες, πραγματοποιήστε λήψη της λευκής βίβλου από εδώ.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).