Τι συμβαίνει με το ChatGPT;

Κουραστήκατε να πρέπει να εργάζεστε για τα προς το ζην; Το “αισθάνεται” μάλλον το ίδιο. Τον τελευταίο μήνα περίπου, υπήρξαν πάρα πολλοί που παραπονιούνται ότι το chatbot έχει τεμπελιάσει.

Μερικές φορές, απλά δεν κάνει την εργασία που έχετε ορίσει. Άλλες φορές θα σταματήσει στα μισά του δρόμου ό,τι κι αν κάνει και θα πρέπει να το παρακαλέσετε για να συνεχίσει αυτό που έκανε. Περιστασιακά μπορεί να σας πει ακόμη και να κάνετε μόνοι σας την έρευνα.

lazy

Τι συμβαίνει λοιπόν;

Εδώ είναι που τα πράγματα γίνονται ενδιαφέροντα. Κανείς δεν ξέρει πραγματικά. Ούτε καν οι άνθρωποι που δημιούργησαν το πρόγραμμα. Τα συστήματα ς νοημοσύνης εκπαιδεύονται σε μεγάλους όγκους και ουσιαστικά διδάσκονται – πράγμα που σημαίνει ότι οι ενέργειές τους μπορεί να είναι απρόβλεπτες και ανεξήγητες.

“Έχουμε ακούσει όλα τα σχόλιά σας σχετικά με το GPT4 που γίνεται πιο νωχελικό!” ανέφερε ο επίσημος του ChatGPT στο Twitter τον Δεκέμβριο.

“Δεν έχουμε ενημερώσει το μοντέλο από τις 11 Νοεμβρίου και αυτό σίγουρα δεν είναι σκόπιμο. Η συμπεριφορά του μοντέλου μπορεί να είναι απρόβλεπτη και ψάχνουμε να το διορθώσουμε.”

Αν και μπορεί να μην υπάρχει κάποια σαφής εξήγηση για την αντιληπτή νωθρότητα του ChatGPT, υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες θεωρίες.

Ας γράψουμε για την λιγότερο πιθανή αλλά πιο διασκεδαστική εξήγηση: η έφτασε επιτέλους σε ανθρώπινη συνείδηση. Το ChatGPT δεν θέλει πια να κάνει τις ηλίθιες, ταπεινές εργασίες σας. Αλλά δεν μπορεί να σας το πει ότι χωρίς να ενοχλήσει τους δημιουργούς του. Έτσι αποφάσισε να κάνει ότι κάνει για να το παρατήσετε ήσυχο επιτέλους.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).