Το DNA του αγέννητου αδελφού

Η ανθρώπινη φύση καμμιά φορά μας εκπλήσει. Ένας άνδρας έκανε τεστ πατρότητας για το νεογέννητο του και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το πραγματικό DNA στο σπέρμα του δεν προήλθε από αυτόν, αλλά από τον αγέννητο δίδυμο αδελφό που είχε απορροφηθεί στη μήτρα της μητέρας τους.

dna

Όχι, αυτό δεν είναι ένα παράξενο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας. Είναι μία σπάνια, αλλά όχι άγνωστο- εκδήλωση που ονομάζεται χιμαιρισμός (chimerism).

Ενώ πολλές εγκυμοσύνες ξεκινούν με πολλαπλά έμβρυα, συχνά όλες από μία, αποβάλλονται. Αλλά μερικές φορές το DNA από τα χαμένα αδέλφια απορροφάται από το επιζών έμβρυο, αφήνοντας τμήματα του DNA του στο επιζών. Περίπου μία στις οκτώ εγκυμοσύνες συνεπάγεται μια τέτοια περίπτωση, αν και οι περισσότερες περνούν απαρατήρητες μέχρι να γίνει γενετική .

Η χίμαιρα ανακαλύφθηκε όταν οι ζήτησαν κλινική δοκιμή γονιμότητας γιατί ο νεογέννητο γιος τους είχε διαφορετικό τύπο αίματος από τους γονείς του. Εκφράζοντας την ανησυχία τους ότι η κλινική είχε χρησιμοποιήσει λάθος σπέρμα μετά την αποτυχία του πρώτου τεστ πατρότητας, η κλινική τους είπε ότι, στην πραγματικότητα, ήταν ο μόνος λευκός δότης κατά τη συγκεκριμένη ημέρα, και ότι ο γιος τους είναι Καυκάσιος όπως αυτοί. Η επόμενη γενετική δοκιμή από την υπηρεσία 23andMe έδειξε ένα παράξενο αποτέλεσμα: ο γιος και ο πατέρας ήταν γενετικά συνδεδεμένα, αλλά ο πατέρας του ήταν, γενετικά, ο θείος του !!!.

chimerism

Περαιτέρω δοκιμές έδειξαν ότι τουλάχιστον το 10 τοις εκατό του το σπέρμα του πατέρα ήρθε από απορρόφηση του αδελφού του. Σύμφωνα με την BuzzFeedNews, αυτό δεν είναι ανήκουστο, αν και συνήθως στις γυναίκες αποτυγχάνουν στο τεστ μητρότητας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).