(The Scene) Η ιστορία του Operation Site Down

Ένα από τα μεγαλύτερα χτυπήματα στην Σκηνή (The Scene) έγινε στις 29 Ιουνίου 2005.

Ήταν μια παγκόσμια συντονισμένη δράση που ξεκίνησε από το FBI. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν τρεις μεμονωμένες μυστικές έρευνες που ολοκληρώθηκαν με το λεγόμενο “Operation Site Down“.

reloadednfo

Οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν περισσότερα από 120 sites στις , τον Καναδά, την Πορτογαλία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, το Ισραήλ, τη Δανία, την Ολλανδία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία και την Αυστραλία και πραγματοποίησαν περισσότερες από 90 επιδρομές σε όλο τον κόσμο, συλλαμβάνοντας πολύ κόσμο.

Ο κατάλογος των release που “χτυπήθηκαν” ήταν ιδιαίτερα μεγάλος. Υπήρχαν τα release groups RiSCiSO, Myth, The Divine Alcoholics, Never Die, Goodfellaz, HOODLUM, VENGEANCE, Centropy, WastedTime, PARANOiD, Corrupt, Gamerz, AdmitONE, Hellbound, KGS, BLaCKBoX, Kurou Haku Goraku, NOX, Third Party, ConsoleDupeZ, The Underground Network, Bong Hit Productions, και Not For Resale.

Πώς διείσδυσε το FBI

Κατάφερε να “περάσει” έναν πράκτορα στην Σκηνή, ο οποίος είχε καταφέρει να προσεγγίσει άτομα εκ των έσω για πολλούς μήνες με το ψευδώνυμο “Griffen”. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα είχε αναλάβει site op δύο διακομιστών με το όνομα CHUD και LAD. Και τα δύο Top Sites χρησιμοποιήθηκαν για να καταγραφεί τι συμβαίνει στην Σκηνή (The Scene), ενώ το FBI κατέγραφε όλες τις κινήσεις δεδομένων στο παρασκήνιο. Όταν οι αξιωματούχοι κατάφεραν να  συγκεντρώσουν αρκετές πληροφορίες, εισέβαλαν.

http://iguru.gr/scenenotice-esoteriki-pliroforisi-gia-tis-syllipseis/

 

Ένα σκληρό πλήγμα για τα release groups των πειρατικών ταινιών της εποχής ήταν η σύλληψη του Release Group Centropy. Οι Centropy ήταν την εποχή εκείνη αναμφισβήτητα ένα από τα κορυφαία γκρουπ της σκηνής αφού κατάφερναν να κυκλοφορούν πειρατικές ταινίες πριν καν κυκλοφορήσουν στους κινηματογράφφους.

Ωστόσο, μια μέρα μετά την σύλληψη του Centropy κυκλοφόρησε η ταινία “Herbie: Fully Loaded” με το παρακάτω NFO που κορόιδευε τους διώκτες .

nfo c


Έτσι το Operation Site Down δεν μπόρεσε να αναγκάσει το The Scene να γονατίσει. Μέχρι σήμερα, καμία από τις επιχειρήσεις που έγιναν από το FBI ή άλλες αστυνομικές υπηρεσίες δεν μπόρεσαν να σταματήσουν μακροπρόθεσμα το έργο των release groups.

Οι αρχές έχουν καταφέρει την καταδίκη μελών της Scene σε μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης. Επίσης, πολλά από τα μέλη των συγκεκριμένων ομάδων ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους εγκαταλείποντας την Scene.

Όμως αυτές οι επιτυχίες των Αρχών συνήθως χτυπούν μεμονωμένα μέλη, αλλά ποτέ την σκηνή στο σύνολό της. Δεν φαίνεται να έχουν αποτρεπτικό αποτέλεσμα, καθώς η επιθυμία για την “δόξα” της κυκλοφορίας μιας πειρατικής ς – παιχνιδιού – ταινίας φαίνεται να είναι μεγαλύτερη από τον φόβο της φυλάκισης.

Τα μέλη της Σκηνής γνωρίζουν τον κίνδυνο και ελπίζουν να μην είναι στους συλληφθέντες την επόμενη φορά.

 

Συχνά οι συλλήψεις είναι ακόμη και ένα επιπλέον κίνητρο για την Scene. Νέα release groups προσπαθούν να καλύψουν τα κενά που προκύπτουν και να συνεχίσουν το έργο των μεγάλων ομάδων.

Άλλοι απλώς βλέπουν την ευκαιρία να κάνουν γρήγορα όνομα μετά την εξαφάνιση επιτυχημένων ομάδων. Να αναφέρουμε ότι καμιά φορά οι υποχρεωτικές παραιτήσεις των release groups είναι βραχύβιες. Πολλά γνωστά group ανακοινώνουν την επιστροφή τους μετά από λίγο καιρό, και άλλα χρησιμοποιούν την παραίτηση σαν καμουφλάζ, προκειμένου να παραμείνουν στην Scene με νέο όνομα.

 

Οι εισαγγελείς, από την άλλη, αναφέρουν ότι οι δραστηριότητες της The Scene μειώνονται κατά πολύ μετά από κάθε χτύπημα των Αρχών.

Ωστόσο, μετά από μερικές εβδομάδες, η Σκηνή αναδιοργανώνεται και ενισχύει τα μέτρα της. Σήμερα, εξακολουθεί να είναι ενεργή μετά από περισσότερα από τριάντα χρόνια και παρά όλες τις έρευνες της αστυνομίας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).