Όχι, το Quadrooter δεν βάζει σε κίνδυνο εκατομμύρια συσκευές Android

Ναι, όπως αναφέρει και ο τίτλος η συσκευή σας που τρέχει με Android δεν είναι σε άμεσο κίνδυνο από το super τρομακτικό τέρας Quadrooter.

Γιατί;

Το έχουμε συναντήσει πολλές φορές. Κάθε λίγο μια εταιρεία βγαίνει με ένα εντυπωσιακό τίτλο για το πώς εκατομμύρια χρήστες του Android κινδυνεύουν να μολυνθούν (ΚΙΝΔΥΝΟΣ! ΚΟΛΑΣΗ! κλπ) από έναν μεγάλο, κακό και πανέξυπνο ιό. Αμέτρητα είναι και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που μεταδίδουν την ιστορία, χρησιμοποιώντας τον ίδιο (και χειρότερο) συγκλονιστικό τρόπο να παρουσιάζουν τα πράγματα, χωρίς στην πραγματικότητα να κατανοούν το Android, την ασφάλεια ή το πλαίσιο που το περιβάλλει.monster Quadrooter

Ήτοι: Το τελευταίο Android malware που έχει τρομάξει τόσο κόσμο, ανακοινώθηκε από μια εταιρεία λογισμικού προστασίας από ιούς ονομάζεται Check Point και έχει βαπτιστεί Quadrooter.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι 900 εκατομμύρια (εκατομμύρια!) χρήστες διατρέχουν κίνδυνο απώλειας δεδομένων, απώλεια της ιδιωτικής ζωής, και πιθανώς απώλεια του ελέγχου της ουροδόχου κύστης – όλα εξαιτίας του δαίμονα “Quadrooter» και την παρουσία του σε φορητούς επεξεργαστές της Qualcomm.

“Χωρίς μια προηγμένη κινητή λύση ς απειλών σε συσκευές Android, υπάρχει μικρή πιθανότητα ένας να υποψιαστεί οποιαδήποτε κακόβουλη συμπεριφορά στη συσκευή του”, αναφέρει η εταιρεία στην δημοσίευση που προκάλεσε πανικό.

Λοιπόν, πάμε πάλι:

Μόνο μια προηγμένη λύση ανίχνευσης απειλών μπορεί να το σταματήσει αυτό; Περιμένετε, όπως αυτή της Check Point; Σίγουρα φαίνεται πολύ συμπτωματικό.

Η καλυμμένη διαφημιστική εκστρατεία της Check Point αφορά το της που είναι μια λύση “ανίχνευσης κινητών απειλών και mitigration.” ΌΜως αυτό που δεν ανέφερε η εταιρεία είναι ότι το Apps υπάρχει ήδη σε όλες σχεδόν τις 900 εκατομμύρια συσκευές με Android. Έρχεται σαν μέρος του λειτουργικού συστήματος του Android από το 2012.

Τα Verify Apps σαρώνουν τη συσκευή σας για πιθανώς προβληματικά προγράμματα και έτσι μπορείτε να κατεβάσετε νέες εφαρμογές. Η εφαρμογή Verify Apps θα σας σταματήσει από την εγκατάσταση οποιαδήποτε εφαρμογής θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της συσκευής σας και θα σας προειδοποιήσει αν μια υπάρχουσα εφαρμογή αρχίζει να κάνει κάτι ύποπτο.

Το Verify Apps υπάρχει σε κάθε συσκευή Android που τρέχει με την έκδοση 2.3 ή νεότερη έκδοση του Android, και σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις της πλατφόρμας της Google, υπάρχει στο 99,9% των ενεργών συσκευών με Android.

Η Google δε, έχει επιβεβαιώσει ότι το σύστημα είναι ήδη ασφαλές από κάθε Quadrooter.

Ωπ! το τέρας malware ξαφνικά δεν είναι και τόσο τρομακτικό.

Είναι η ίδια ιστορία που έχουμε βλέπουμε κάθε λίγους μήνες για χρόνια τώρα, και οι παράμετροι είναι σχεδόν πάντοτε οι ίδιες:

Μια εταιρεία που κερδίζει χρήματά της από την πώληση του λογισμικού προστασίας από ιούς δημοσιοποιεί ορισμένα μεγάλα, κακά Virus™ που επιτίθενται συσκευές Android.

Θα αναφέρουμε μερικές τυποποιημένες ερωτήσεις που αξίζει να κάνετε κάθε φορά που ακούτε για ένα νέο μεγάλο και κακό ιο™:

  • Ποιος είναι πίσω από την “έρευνα” και ποιο είναι το κίνητρό του;
  • Είναι αυτή η απειλή που έχει σχέση με κάτι που είμαι πιθανό να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε, ή μήπως περιστρέφεται γύρω από ένα παράξενο τυχαίο app που υπάρχει περίπτωση να μην συναντήσετε ποτέ;
  • Αν με κάποιο τρόπο προσπαθήσετε να εγκαταστήσετε τη λογισμικό μήπως μα σταματήσει το τηλέφωνό μου καθώς το θεωρεί επιβλαβές;
  • Έχει επηρεαστεί από αυτό κάποιος χρήστης;

Θα πρέπει να είστε σίγουροι, ότι το τέρας malware δεν θα πεθάνει ποτέ. Πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα το εμφανίζει με διαφορετικό όνομα και διαφορετικές καταστροφικές ιδιότητες. Εταιρείες όπως η Check Point καιροφυλακτούν συνεχώς.

Δημοσίευση του Computerworld.com

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).