Tim Wu η ουδετερότητα του διαδικτύου στον Λευκό Οίκο

Ο Tim Wu – ένας καθηγητής νομικής στο πανεπιστήμιο της Columbia – είναι ο άνθρωπος που επινόησε τον όρο “net netrality”. Ο Tim Wu λοιπόν προσχώρησε στην κυβέρνηση Biden, όπου θα εργάζεται για την τεχνολογία και τον ανταγωνισμό στο Εθνικό Οικονομικό Συμβούλιο.

https://twitter.com/superwuster/status/1367814526159253506

“Χαίρομαι που ανακοινώνω ότι θα συμμετέχω στον Λευκό Οίκο του Biden για να ασχοληθώ με την Τεχνολογία και την Πολιτική Ανταγωνισμού στο Εθνικό Οικονομικό Συμβούλιο.”

Ο Wu είναι μια εξέχουσα φωνή στο διαδίκτυο, και ένας από τους πιο γνωστούς υποστηρικτές του δωρεάν και ανοιχτού internet.
Για χρόνια υποστηρίζει την έννοια της ουδετερότητας του διαδικτύου – την ιδέα ότι το Διαδίκτυο θα πρέπει να είναι απαλλαγμένο από περιορισμούς ή έλεγχο από την κυβέρνηση ή τις εταιρείες που το παρέχουν.

Είναι επίσης μια φωνή που ξεχωρίζει τα τελευταία χρόνια για το θέμα της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας κατά των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών όπως οι Google, Facebook και Amazon, υποστηρίζοντας ότι αυτές οι εταιρείες έχουν γίνει τεράστιες και δεν έχουν πια ανταγωνισμό.

Στο βιβλίο του το 2018, The Curse of Bigness: Antitrust in the New Gilded Age, υποστηρίζει την επιστροφή στις αντιμονοπωλιακές διασπάσεις του 20ου αιώνα στο στυλ του Teddy Roosevelt.

“Νομίζω ότι πλήττουν την καινοτομία στον τομέα της τεχνολογίας”

Η επιλογή του Wu είναι σημαντική, και μάλλον σηματοδοτεί της προσπάθειες της νέας κυβέρνησης του Biden να περιορίσει πιο επιθετικά τη συνεχώς αυξανόμενη δύναμη μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας όπως η Apple, η Amazon, η Google και το Facebook.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).