Το Θράσος των ΗΠΑ με την υπόθεση NSA

Όπως όλα δείχνουν οι ΗΠΑ δεν αισθάνονται καθόλου ντροπή, για το σκάνδαλο με τις υποκλοπές της NSA.
Αυτή την εβδομάδα, κυβερνητικοί αξιωματούχοι των Ηνωμένων Πολιτειών είχαν το θράσος να επικρίνουν την Ευρωπαϊκή Ένωση για το γεγονός ότι επιθυμεί να δημιουργήσει το δικό της σύστημα επικοινωνιών που θα αποσκοπεί στην πρόληψη υπος ηλεκτρονικών μηνυμάτων και τηλεφωνήματων από οποιαδήποτε Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (βλέπε NSA).
nsa

Στην πραγματικότητα, το γραφείο Εμπορίου των ΗΠΑ (United Trade Representative ή USTR) ονομάζει τα μέτρα «δρακόντεια» και υποστηρίζει ότι θα είναι ένα τεράστιο οικονομικό χτύπημα για τις αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας, αν οι ηγέτες της εγκρίνουν τα μέτρα αυτά.

“Οι πρόσφατες προτάσεις από τις χώρες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού δικτύου μόνο για την Ευρώπη (που ονομάστηκε ένα “σύννεφο Σένγκεν” από τους δικηγόρους) ή τη δημιουργία μόνο εθνικών ηλεκτρονικών δικτύων θα μπορούσε δυνητικά να οδηγήσει σε ένα αποτελεσματικό αποκλεισμό ή διακρίσεις έναντι των ξένων υπηρεσιών που προσφέρουν υπηρεσίες δικτύου”, αναφέρει η USTR στην ετήσια έκθεσή της.

Είναι αλήθεια, ότι το χτύπημα θα ήταν πολύ ισχυρό για τις αμερικανικές εταιρείες, αν η ιδέα υλοποιηθεί, αλλά προέρχεται άμεσα από τις δράσεις της NSA και την κάλυψη της αμερικανικής ς.
Αν η αμερικάνικη κυβέρνηση δεν αδιαφορούσε πλήρως για την προστασία της ιδιωτικής ζωής δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, καμία χώρα δεν θα είχε σκεφτεί να διαχωρίσει το δίκτυο της από το παγκόσμιο δίκτυο του .

Φυσικά, πολλοί θα δείξουν με το δάκτυλο τον Edward Snowden, ο οποίος είχε το θάρρος να μοιραστεί αυτό που σκέφτηκε ότι ήταν μια ξεδιάντροπη παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Βέβαια αυτοί που δείχνουν τον Snowden, είναι αυτοί που πιστεύουν ότι δεν έχουν κάνει κάποιο λάθος και ότι η κατασκοπεία της NSA είναι απαραίτητη για την προστασία της χώρας τους. Δυστυχώς υπάρχουν πάρα πολλοί που καταπίνουν αμάσητη την Αμερικάνικη προπαγάνδα.

nsa-general

Συνεχίζοντας η USTR ανέφερε επίσης ότι εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρήσει σε μια τέτοια δραστική κίνηση, αυτό θα αποτελούσε παραβίαση νόμων του εμπορίου (σχετικούς με τις υπηρεσίες Internet) που έχει υπογράψει με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η συμφωνία Safe Harbor σήμερα επιτρέπει στις εταιρείες από τις Ηνωμένες Πολιτείες την πρόσβαση στα ευρωπαϊκά δεδομένα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο, εξακολουθεί να έχει πιο αυστηρούς κανόνες, για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Έτσι, τελικά, θα ήταν σοφό αν η Ευρωπαϊκή Ένωση παρει το μέρος των πολιτών της, αντί να προστατεύει τα οικονομικά συμφέροντα των ΗΠΑ και των εγχώριων εταιρειών.

Λαμβάνοντας υπόψη τη στρατηγική που έχει υιοθετηθεί μέχρι σήμερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η συγκεκριμένη κίνηση φαίνεται να είναι η πιθανή κατεύθυνση.

Η εγωιστική στάση που τήρησε η USTR δεν προκαλεί έκπληξη, αφού πριν λίγο καιρό επέκρινε την καναδική ομοσπονδιακή κυβέρνηση για την απόφαση που πήρε να έχει ένα ενιαίο σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η απόφαση των Καναδών, απέκλειε τις εταιρείες των ΗΠΑ. Το γεγονός ότι μια κυβέρνηση θα μπορούσε να επιλέξει να προστατεύσει τις επικοινωνίες της από πιθανές υποκλοπές που ξεκινούν από τις Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται να είναι παράλογο για ορισμένους ανθρώπους.

Τέλος, είναι δικαίωμα του κάθε κράτους να αποφασίζει για το τι είναι πιο ασφαλές για τους πολίτες του. Μετά το σκάνδαλο της NSA, ήταν φυσικό να υπάρχουν αναταράξεις, όπως είναι και πολύ φυσική η λήψη επιπρόσθετων μέτρων.

Ίσως οι ΗΠΑ θα έπρεπε να το είχαν σκεφτεί πριν να επιτρέψουν στην NSA να κατασκοπεύει ολόκληρη την υφήλιο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).