Απαγορευμένο για malware το uTorrent από την Google και anti-virus

Το uTorrent είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή για torrents. Αρκετό καιρό τωρα, παρατηρούμε ότι η δημοφιλής εφαρμογή χρησιμοποιεί το όνομα της για να κερδίσει χρήματα από διαφημίσεις, in-app καθώς και συνοδευτικού λογισμικού που προσφέρεται κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης.utorrent

Φυσικά πολλοί είναι αυτοί που δεν συμφωνούν με την απόφαση του λογισμικού να θησαυρίζει χρησιμοποιώντας αμφιβόλου ποιότητας in-app διαφημίσεις και λογισμικά. Τελευταία το uTorrent, φαίνεται να εντοπίζεται σαν “επιβλαβές” από αρκετές εταιρείες ασφαλείας.

Όπως αναφέρει το TorrentFreak, το uΤorrent αυτή τη στιγμή έχει καταγραφεί στη μαύρη λίστα τουλάχιστον έξι προμηθευτών λογισμικού anti-virus, όπως της Symantec και της ESET.

Κατά την σάρωση εντοπίζουν το uΤorrent.exe που αναφέρουν ότι περιέχει το Trojan.Win32.Generic!BT, καθώς και το OpenCandy που και τα δύο αναφέρονται σαν “επικίνδυνα λογισμικά.”

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ίδια η εφαρμογή uΤorrent είναι κακόβουλη, και φαίνεται ότι οι προειδοποιήσεις για το “επιβλαβές λογισμικό” ενεργοποιούνται από το λογισμικό τρίτου κατασκευαστή που συνοδεύει τη δημοφιλή εφαρμογή.

Όμως η uΤorrent έχει και άλλα προβλήματα να αντιμετωπίσει, καθώς και η Google φέρεται να έχει αποκλείσει την εφαρμογή. Η εταιρεία αναζήτησης μπλοκάρει διάφορες σελίδες που περιέχουν το uΤorrent ή και άλλο λογισμικό των προγραμματιστών της εφαρμογής, αναφέροντας ότι οι σελίδες αυτές “οδηγούν σε κακόβουλο λογισμικό χωρίς τη συναίνεση του χρήστη.”

Ο Chrome browser της Google, επίσης, επισημαίνει την εφαρμογή uΤorrent σαν δυνητικά επιβλαβή, και εμποδίζει τους χρήστες να το κατεβάσουν.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).