West Midlands: Υπάρχουν άκρα στην προστασία της ιδιωτικής ζωής;

Η Αστυνομία του West Midlands φαίνεται ότι παίρνει την προστασία της ιδιωτικής ζωής πολύ σοβαρά. Έτσι, όταν τρεις άνδρες 20χρονών συνελήφθησαν με την υποψία της κλοπής προβάτων, η Αστυνομία πρόσθεσε pixels στα πρόσωπα των θυμάτων – ναι στα αρνιά – για να τα εμφανίσει στο δελτίο τύπου τους.lambs faces West Midlands

Σύμφωνα με τη δήλωση, οι Ρουμάνοι έχωσαν τα αρνιά μέσα σε ένα αυτοκίνητο στο Yardley των West Midlands, και η αστυνομία κατάφερε να τους να συλλάβει.

Το BBC News σχολίασε:

“πηγές αναφέρουν ότι ο αξιωματικός θόλωσε την εικόνα σαν αστείο. Προφανώς κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είχε υποχρέωση βάσει της σύμβασης για τα δικαιώματα των προβατίνων στην Ευρώπη να κρύψει τα πρόσωπα των αρνιών.”

Και μια πιο σοβαρή σημείωση

Η αστυνομία του West Midlands ενήργησε εξ ολοκλήρου με κατευθυντήριες γραμμές που αναφέρουν ρητά το ότι δεν θα πρέπει να δίνουν πληροφορίες σχετικές με θύματα κάποιας εγκληματικής ενεργείας. Σύμφωνα με τη νομοθεσία που περιλαμβάνει την Πράξη Προστασίας Δεδομένων και το άρθρο 8 του νόμου περί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η αστυνομία πρέπει να προστατεύει κάθε προσωπικές πληροφορίες, εκτός και αν υπάρχει κάποιος πολύ σοβαρός λόγος.

Όμως δεν είναι μόνο η αστυνομία, η οποία πρέπει να προστατεύει τις προσωπικές πληροφορίες. Οι δημοσιογράφοι, για παράδειγμα, υπόκεινται στον ίδιο νόμο.

Σύμφωνοι η κίνηση της αστυνομίας ήταν υπερβολική.

Σε ένα πρόσφατο παράδειγμα όμως, η Huffington Post ανέφερε ότι ο David Dinsmore, Chief Operating Officer της News UK, είχε καταδικαστεί για δημοσίευση πληροφοριών που προσδιόριζαν το θύμα σεξουαλικής επίθεσης.

Μία από τις εφημερίδες του ομίλου είχε δημοσιεύσει τη φωτογραφία του θύματος του πρώην ποδοσφαιριστή της Αγγλίας Adam Johnson. Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι δεν προχώρησε αρκετά στην συγκάλυψη της ταυτότητας του θύματος.

Από το σφάλμα μιας εφημερίδας, που δεν συγκαλύπτει αρκετά την ταυτότητα του θύματος μπορούν να συμβούν πολλά. Κάπου εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε και τους κινδύνους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπου το κοινό προσπαθεί να μαντέψει το θύμα, συλλέγοντας στοιχεία.

Στο σημερινό διαδικτυακό κόσμο όπου η πληροφορία ζει για πάντα, δεν υπάρχει χώρος για λάθη στην προστασία της ιδιωτικής ζωής.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).