WhatsApp, Snapchat και iMessage θα απαγορευτούν στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Οι εφαρμογές WhatsApp και Snapchat έχουν ήδη προβλήματα σε πολλές χώρες, γιατί θεωρούνται βασικά για την επικοινωνία μεταξύ τρομοκρατών.

Αυτές οι υπηρεσίες άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων αποστέλλουν κρυπτογραφημένα που δεν μπορούν να διαβαστούν από τι; αρχές ασφαλείας (βλέπε NSA) και έτσι οι κυβερνήσεις είναι συνήθως πολύ εχθρικές μαζί τους. Whatsapp

Έτσι λοιπόν, το Ηνωμένο Βασίλειο, αποφάσισε να προχωρήσει σε μια αμφιλεγόμενη νέα νομοθεσία που απευθύνεται σε εφαρμογές όπως το WhatsApp.

Σύμφωνα με την .co.uk, οι WhatsApp, , αλλά και άλλες δημοφιλείς υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων ενδέχεται να απαγορευθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, επειδή κρυπτογραφούν να μηνύματα των χρηστών τους!

Τις επόμενες εβδομάδες, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, David Cameron θα θέσει το νομοσχέδιο παρακολουθήσεων στο Κοινοβούλιο και αν περάσει, τότε οι τρεις υπηρεσίες μηνυμάτων που αναφέρθηκαν νωρίτερα θα απαγορευτούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

“Θέλουμε να επιτρέπουμε στην χώρα μας ένα μέσο επικοινωνίας που δεν μπορούμε να διαβάσουμε;”, δήλωσε ο David Cameron νωρίτερα αυτό το έτος.

“Η απάντησή μου σε αυτό το ερώτημα είναι: Όχι, δεν θέλουμε.” (Μόνος του ρωτάει μόνος του απαντάει ο κ. David Cameron)

Αν οι εφαρμογές WhatsApp, Snapchat και iMessage απαγορευτούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα είναι σίγουρα ένα πολύ κακό παράδειγμα για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες θα μπορούσαν να μπουν στον πειρασμό να προσπαθήσουν να κάνουν το ίδιο.

Πιθανότατα θα υπάρξει αντίδραση από τους των εφαρμογών όταν ανακοινωθεί η νέα νομοθεσία, αλλά τότε μάλλον δεν θα έχει σημασία για τους πολιτικούς.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).