Window 10 Offline εγκατάσταση πακέτου γλώσσας εμφάνισης

-Offline εγκατάσταση πακέτου γλώσσας εμφάνισης στα

-Χρήση sysprep

Πακέτο τοπικά προσαρμοσμένης εμπειρίας για εγκατάσταση χωρίς σύνδεση

Σε εταιρικά δίκτυα, η εγκατάσταση πακέτων από το Microsoft Store συνήθως είναι απεκλεισμένη, κι αυτό επηρεάζει την εγκατάσταση εμφανιζόμενης γλώσσας μέσα από τη νέα διαδικασία που ισχύει για τα Windows 10 από την έκδοση 1903 και ως την σημερινή έκδοση.

Ως την έκδοση 1903 υπήρχε η δυνατότητα εγκατάστασης lp.cab αρχείων (language pack) μέσω του Πίνακα Ελέγχου ή της εντολής lpksetup.exe και διατίθονταν mui isos.

Στην περίπτωση που θέλουμε “χειροκίνητα” να αποθηκεύσουμε και να εγκαταστήσουμε το πακέτο γλώσσας που μας ενδιαφέρει σε υπολογιστές που από πολιτική ασφάλειας δεν έχουν πλήρη πρόσβαση στο δια, ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία ή οποία ισχύει μόνο για την έκδοση των Windows 10 του υπολογιστή από τον οποίο θα κατεβάσουμε τα αρχεία. Δηλαδή αν χρησιμοποιήσουμε υπολογιστή με version 2004, τότε μόνο γι αυτή την έκδοση μπορούσε να κάνουμε επιτυχή εγκατάσταση.

Επειδή η παρακάτω διαδικασία δεν υπάρχει στο διαδίκτυο και πρώτη φορά παρουσιάζεται στο iguru.gr, οι επισημάνσεις σας είναι ευπρόσδεκτες.

Η διαδικασία που περιγράφεται είναι για την ελληνική γλώσσα. Προτεινόμενα Windows είναι τα Enterprise και τα Profesional με administrator user account (δεν έχει δοκιμαστεί σε Home).

Βήματα

1) Επισκεπτόμαστε την ιστοσελίδα:

https://www.microsoft.com

Κάνουμε αντιγραφή την διεύθυνση του συνδέσμου και την επικολλάμε στο παρακάτω σύνδεσμο στο πεδίο 2)”Enter the link[…] ” τη διεύθυνσης
https://store.rg-adguard.net και πατάμε το πλαίσιο με το τικ.

3) Μας παρουσιάζεται η λίστα με όλα τα στοιχεία τα οποία γίνονται λήψη. Παρατηρούμε την χρονολογική σειρά με την οποία εμφανίζονται.
Μας ενδιαφέρει η λίστα η οποία περιέχει αρχεία κατάληξης .appx τα οποία είναι εκτελέσιμα κι αυτά θα χρειαστούμε.
Υπόψη, οι σύνδεσμοι είναι ενεργοί για συγκεκριμένο χρόνο (περίπου 5-10 λεπτά) και πατώντας το “πλήκτρο τικ” ανανεώνονται.

4) Για την έκδοση 20H2 κατεβάζουμε τα πακέτα:
Microsoft.LanguageExperiencePackel-gr_17134.31.43.0_neutral__8wekyb3d8bbwe.appx
Microsoft.LanguageExperiencePackel-GR_19041.12.28.0_neutral__8wekyb3d8bbwe.appx
Για την έκδοση 2004
Microsoft.LanguageExperiencePackel-GR_18362.26.70.0_neutral__8wekyb3d8bbwe
Microsoft.LanguageExperiencePackel-GR_19041.12.28.0_neutral__8wekyb3d8bbwe
(μπορούμε να τα εντοπίσουμε πατώντας F3 και επικολλόντας τα ονόματα τους).

5) Πηγαίνουμε στην διαδρομή:
Windows Settings → Update & Security → For developers, ενεργοποιούμε την πρώτη επιλογή apps from any source, including loose files

και στο εμφανιζόμενο επιλέγουμε Yes.

Εκτελούμε με διπλό κλικ τα δύο πακέτα που έχουμε κατεβάσει.

6) Πηγαίνουμε στην διαδρομή Windows Settings → Date & Time → Language και πλέον στο Windows Display language εμφανίζεται λίστα με επιλογή Ελληνικά.

Την επιλέγουμε και στο μήνυμα που εμφανίζεται πατάμε
“Yes, sign out now”

7) Μετά την είσοδο μας όλα τα αντικείμενο της Εξερεύνησης των Windows καθώς και η πλειοψηφία των περιγραφών και των στοιχείων στο Πίνακα Ελέγχου εμφανίζονται στα ελληνικά. Θεωρείται βέβαιο πως σε εγκατάσταση Windows στην χώρα μας, η επιλογή Περιοχής (Region) είναι Ελλάδα.

Εδώ για το ποσοστό ολοκλήρωσης της μεταγλώττισης παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες, με κυριότερο πόσες και ποιες αναβαθμίσεις έχουν ληφθεί και εγκατασταθεί στο σύστημα μας, αν ο χρήστης έχει δικαιώματα administrator ή όχι καθώς και πολλές γνωστές δυσλειτουργίες που υπάρχουν στο εξής Microsoft doc
https://docs.microsoft.com/en-us/windows-har

Επομένως δεν είναι δυνατό σε εκατομμύρια συστήματα, με τους ισάριθμους συνδοιασμούς ενημερώσεων που μπορεί να έχουν εγκατασταθεί, να έχουμε το ίδιο αποτελέσματα.

8) Ένας τρόπος διόρθωσης της μεταγλώττισης των Windows είναι να “εξαναγκάσουμε” την υιοθέτηση της γλώσσας από το σύστημα, επαναρυθμίζοντας το όπως στην πρώτη εγκατάσταση, με τον εξής τρόπο:
Αντιγράφουμε την επιλογή
%windir%\system32\sysprep\sysprep.exe

και την επικολλούμε στην Εκτέλεση (Run) των Windows (πατάμε τα πλήκτρα Windows και R για να εμφανιστεί το πλαίσιο)
στο πλαίσιο που μας εμφανίζει αφήνουμε τις προεπιλογές και πατάμε ΟΚ

  • Τι κάνει αυτή η εντολή; → Εξήγηση και εναλλακτική χρήση στο τέλος του άρθρου

Στην επανεκκίνηση του υπολογιστή επιλέγουμε Ελληνικά→ Ναι → Θέλετε να προσθέσετε δεύτερη διάταξη πληκτρολογίου; → Προσθήκη διάταξης → Αγγλικά (ΗΠΑ) → Επόμενο → Ηνωμένων Πολιτειών → Προσθήκη διάταξης

Συνεχίζουμε την εγκατάσταση με τις επιλογές που θέλουμε και δηλώνουμε νέο χρήστη temp → Επόμενο χωρίς να συμπληρώσουμε κωδικό, συνεχίζουμε με τις προτιμήσεις μας και αναμένουμε να κάνει είσοδο στην Επιφάνεια Εργασίας.

Κάνω Log off (Αποσύνδεση) και επιλέγουμε τον χρήστη που είχαμε, πατάμε το πλήκτρο Windows και R και γράφουμε CMD→ ΟΚ και εκτελούμε την εντολή
Net user temp /active:no
ώστε να απενεργοποιήση τον χρήστη που φτιάξαμε, διαφορετικά από την διαχείριση των Windows κάνουμε διαγραφή του χρήστη (διαγράφουμε και τον φάκελο του από τον φάκελο (user).

Η παραπάνω διαδικασία “εξαναγκάζει” την μεταγλώττιση των στοιχείων των Windows. Υπάρχει μια σειρά λύσεων για αντίστοιχα προβλήματα (πχ εμφάνιση Start menu κλπ), τα οποία θα επιβάρυναν το μέγεθος του άρθρου.

Στις εκδόσεις 1909 η μεταγλώττιση ήταν πλήρης, όπως και στην 2004 σε πρώτη εγκατάσταση χωρίς updates. Στην τελευταία, δεν μεταγλωττίζονται οι ετικέτες/περιγραφές των ενοτήτων Settings, οπότε όποιος καταφέρει να βρει την λύση, να την μοιραστεί μαζί μας.

  • Sysprep (System Preparation): είναι μια διαδικασία με την οποία μπορούμε να αλλάξουμε τις γενικές ρυθμίσεις του ειδώλου των Windows με την χρήση εκκίνησης Out-of-Box Experience (OOBE). Στην περίπτωση αυτή δεν διαγράφονται χρήστες και τα έγγραφα και προγράμματα τους.
    Στην περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε κλώνο των Windows και να το χρησιμοποιήσουμε σε διαφορετικής σύνθεσης συστήματα, τότε επιλέγουμε το “Είσοδος στη λειτουργία ελέγχου συστήματος” με την οποία διαγράφονται οι πληροφορίες του υπολογιστή όπως το μοναδικό αναγνωριστικό του, το αναγνωριστικό ασφάλειας (SID), οδηγοί συσκευών κλπ και όταν ολοκληρωθεί, ο τελικός χρήστης θα οδηγεί σε εκκίνηση OOBE.

Πιο απλά, είναι ίδιο αποτέλεσμα με αυτό που κάνουν μεγάλοι κατασκευαστές υπολογιστών, που όταν θέτουμε σε πρώτη λειτουργία τον υπολογιστή μας έχουμε ήδη εγκατεστημένα τα Windows και επιλέγουμε τις ρυθμίσεις που θέλουμε (γλώσσα κλπ).
Το παραπάνω συνιστάται όταν ως επαγγελματίες έχετε να παραδόσετε μεγάλο αριθμό υπολογιστών κάνοντας κλώνους ενός δίσκου, έχοντας διαφοροποιήσεις στο hardware (υλικό). Επίσης κι ως οικιακός χρήστης για να μεταφέρετε τον δίσκο σας σ άλλο σύστημα, έχοντας κάνει αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας.

Εύχομαι η παραπάνω διαδικασία για όσους ασχοληθούν να γίνει αφορμή ς νέων διαδικασιών και λειτουργιών των Windows και να την εμπλουτίσουν με τα δικά τους συμπεράσματα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Lefteris

Written by Lefteris

ΙΕΚ Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής, Δικτύων και Αυτοματισμού Γραφείου 2003

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).