Windows 11 ανεβαίνουν οι τιμές των TPM 2.0 chip

Τα 11 ανακοινώθηκαν επίσημα αλλά η Microsoft δημοσίευσε συγκεκριμένες απαιτήσεις hardware για να δουλέψει το . Έτσι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αρκετοί scalpers άρχισαν να διαφημίζουν ότι διαθέτουν TPM 2.0.

yambphwu4zqtxktv

Το scalping (στο eBay, φυσικά) στις μονάδες TPM, ένα εξειδικευμένο chip ασφαλείας που θα χρησιμοποιείται για τα κλειδιά κρυπτογράφησης των Windows 11 ήταν αναμενόμενο μετά την ανακοίνωση της Microsoft.

Μόλις η εταιρεία αποκάλυψε τις απαιτήσεις του hardware και του software που απαιτούνται από τα Windows 11, οι τιμές άρχισαν να ξεφεύγουν. Γιατί; Η Microsoft αναφέρει, “Οι συσκευές που δεν πληρούν το “hard floor” δεν θα μπορούν να αναβαθμιστούν σε Windows 11 και οι συσκευές που πληρούν το “soft floor” θα λάβουν από μια ειδοποίηση ότι δεν συνιστάται η αναβάθμιση.”

Το εξειδικευμένο chip ασφαλείας TPM 2.0 αναφέρεται από την Microsoft σαν “soft floor.”

Πολλοί προ-κατασκευασμένοι φορητοί υπολογιστές έρχονται με το TPM ήδη συνδεδεμένο ή κολλημένο στο , και οι περισσότερες νέες μητρικές υποστηρίζουν το TPM μέσω firmware. Σε περιπτώσεις που αυτό δεν συμβαίνει, μπορεί κάποιος να χρειαστεί να αγοράσει το chip ξεχωριστά. Θα πρέπει να ελέγξετε αν το μηχάνημά σας διαθέτει TPM 2.0 μέσω του UEFI.

Φυσικά, αυτό θα βάλει πολλούς καταναλωτές σε περιπέτειες. (Το ίδιο είχε συμβεί παλαιότερα και με τις κάρτες γραφικών GeForce RTX 3080 της NVIDIA) Εάν χρειάζεται να αγοράσετε ένα TPM 2.0, βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε μόνο μέσω κάποιας αξιόπιστης πηγής (Tip: όχι από το eBay) Η προτεινόμενη λιανική του, που είναι περίπου στα 20 δολάρια. Μην πληρώσετε παραπάνω…

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).