Windows 11 File Explorer η Microsoft αναγνώρισε το πρόβλημα

Τα Windows 11, που κυκλοφόρησαν από τη Microsoft στις 5 Οκτωβρίου, ήρθαν με μια σειρά γνωστών ζητημάτων που επηρεάζουν την απόδοση ορισμένων συστημάτων.

Ένα από αυτά επηρεάζει τους επεξεργαστές AMD, οι οποίοι μπορεί να έχουν μειωμένη απόδοση μέχρι και 15% στο νεότερο λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά την κυκλοφορία της πρώτης αθροιστικής ενημέρωσης για τα Windows 11 αυτήν την Τρίτη.

Ένα patch είναι ήδη διαθέσιμο για δοκιμή, αλλά οι χρήστες της σταθερής έκδοσης θα πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι δοκιμές από τους Insiders.windows 11 file explorer

Η Microsoft επιβεβαίωσε άλλο ένα πρόβλημα στην απόδοση των Windows 11 αυτήν την εβδομάδα. Η εταιρεία κυκλοφόρησε το build 22478 στο κανάλι Developer, με μια επιδιόρθωση που αντιμετωπίζει το πρόβλημα απόδοσης του File Explorer. Το πρόβλημα παρατηρείται όταν οι χρήστες πλοηγούνται μεταξύ φακέλων στον File Explorer.

Το πρόβλημα ήταν γνωστό στους χρήστες του νέου λειτουργικού. Σε παλαιότερη δημοσίευση είχαμε αναφέρει:

Στα Windows 11, η Εξερεύνηση αρχείων (File Explorer) στο πλαίσιο της αναθεώρησης του σχεδιασμού, έρχεται με δύο σημαντικές αλλαγές: το μενού του File Explorer αντικαταστάθηκε με μια γραμμή εντολών/ που χρησιμοποιεί τον σχεδιασμό Mica ενώ το μενού περιβάλλοντος χρησιμοποιεί το Fluent Design.

Όμως αυτές οι “βελτιώσεις” στο σχεδιασμό έχουν σαν αποτέλεσμα την υψηλή από τον Explorer. Η διεργασία που αναφέρεται σαν “Explorer.exe” στο Manager φαίνεται να φτάνει στο 70-99%, και κάνει ασταμάτητη χρήση του επεξεργαστή της ς.

Όπως έχουν σημειώσει οι χρήστες, η χρήση της μνήμης του File Explorer αυξάνεται κάθε φορά που ανοίγουν τον File Explorer.

H Microsoft αναφέρει στην δημοσίευση για το build 22478:

Διορθώθηκε ένα πρόβλημα όπου η γραμμή εντολών έκανε περιττούς υπολογισμούς κατά την πλοήγηση σε φακέλους, προκαλώντας απροσδόκητη μείωση της απόδοσης. Αυτό πιστεύεται επίσης ότι είναι η βασική αιτία προβλημάτων απόδοσης όταν χρησιμοποιείτε το drag n drop για να επιλέξετε αρχεία, καθώς και τα πλήκτρα βέλους για την πλοήγηση σε συγκεκριμένους φακέλους.

Η Microsoft δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες στο γιατί πέφτει η απόδοση, παρά μόνο ότι η νέα γραμμή εντολών του File Explorer εκτελεί περιττούς υπολογισμούς. Η γραμμή εντολών αντικατέστησε την παραδοσιακή κορδέλα του File Explorer στα .

Ο νέος File Explorer έχει προβλήματα χρηστικότητας, π.χ. έχει δύο μενού περιβάλλοντος αντί για ένα μόνο όταν οι χρήστες κάνουν δεξί κλικ. Η Microsoft σχεδίασε το πρώτο μενού με λίγες μόνο λειτουργίες και στη συνέχεια υπάρχει και το μενού των Windows 10 με όλες τις λειτουργίες.
Έτσι οι λειτουργίες μεταφοράς και απόθεσης (drag n drop) και η πλοήγηση από το πληκτρολόγιο επηρεάζονται πάντα από το πρόβλημα της μειωμένης απόδοσης.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια λύση για αυτό το πρόβλημα. Οι επηρεαζόμενοι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν έναν άλλο διαχειριστή αρχείων από τρίτο κατασκευαστή. Για παράδειγμα την εφαρμογή Sigma File Manager.

Η επιδιόρθωση δοκιμάζεται αυτήν τη στιγμή στο developer build. Ίσως δούμε το patch στην επόμενη αθροιστική ενημέρωση για τα Windows 11, η οποία θα κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου του 2021.

Καλό θα είναι να περιμένετε μερικούς μήνες πριν αναβαθμίσετε τα Windows 10 στην έκδοση 11.
Οι χρήστες που αναβάθμισαν σε Windows 11 αυτό τον μήνα αντιμετωπίζουν μερικά προβλήματα, εκ των οποίων λίγα επιβεβαιώνονται επίσημα από τη Microsoft.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).