Οι τελευταίες εκδόσεις των Windows 11 περιέχουν πολλά νέα πράγματα, αλλά ένα συγκεκριμένο δεν είναι και τόσο καλό. Το λειτουργικό σύστημα της Microsoft είναι γνωστό ότι χρειάζεται μια σύνδεση στο Διαδίκτυο και ένα λογαριασμό της Microsoft για να εγκατασταθεί. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, ήταν δυνατή η παράκαμψη τρέχοντας την εντολή oobe\bypassnro στη γραμμή εντολών κατά την αρχική εγκατάσταση.
Από σήμερα λοιπόν η Microsoft δεν επιτρέπει πλέον την παράκαμψη.
Τα Windows 11 build 26200.5516 και 26120.3653 καταργούν το bypassnro.cmd από το λειτουργικό σύστημα. Η Microsoft αναφέρει ότι η αλλαγή είναι να διασφαλίσει ότι “όλοι οι χρήστες έχουν στο πρόγραμμα εγκατάστασης με σύνδεση στο Διαδίκτυο και έναν λογαριασμό Microsoft”.
Ναι, η Microsoft δεν θέλει να χρησιμοποιείτε το λειτουργικό της σύστημα χωρίς λογαριασμό.
Έτσι στις τελευταίες εκδόσεις των Windows 11, οι προσπάθειες εκτέλεσης της εντολής bypassnro επιστρέφουν το παρακάτω σφάλμα:
‘oobe\bypassnro’ is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file.
Ευτυχώς, υπάρχει ακόμα ένας τρόπος παράκαμψης που λειτουργεί. Ας δούμε πώς:
Στην οθόνη εγκατάστασης των Windows 11, πατήστε Shift + F10 και πληκτρολογήστε regedit και πατήστε Enter.
Θα ανοίξει το regedit. Ακολουθήστε την διαδρομή
Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\OOBE
Κάντε κλικ στην Επεξεργασία > Νέο > DWORD (32-bit) (Edit > New > DWORD (32-bit)) και ονομάστε τη νέα τιμή σε BypassNRO.
Ανοίξτε την τιμή και αλλάξτε τα δεδομένα τιμής της σε 1.
Αν όλο αυτό είναι πολύ για εσάς ανοίξτε το Command Prompt και τρέξτε την παρακάτω εντολή:
reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\OOBE" /v BypassNRO /t REG_DWORD /d 1 /f
Κάντε επανεκκίνηση του συστήματός σας και είστε έτοιμοι.
Δεν γνωρίζουμε αν αυτή η μέθοδος διαρκέσει πολύ.
Κατ αρχήν σε ευχαριστούμε πολύ για την αμεσότητα και το πόσο μεστά μεταφέρεις την πληροφορία γενικά.
Στο προκείμενο τώρα, φαντάζομαι ότι το Rufus συνεχίζει να παρακάμπτει την απαίτηση αυτή σε καθαρή εγκατάσταση, έτσι δεν είναι; Άλωστε αυτή συμβαίνει χωρίς διαδίκτυο
δεν γνωρίζω αν το Rufus χρησιμοποιεί το BYPASSNRO που κατάργησε η Microsoft για την παράκαμψη. Αν το χρησιμοποιεί τότε δεν θα λειτουργεί προσωρινά, μέχρι να ενημερωθεί