Ο υπέροχος κόσμος των AI αλγορίθμων και οι πυρηνικές τους δυνατότητες

Αλγόριθμος : (αντιγράφω από το wikipedia) : Ως αλγόριθμος ορίζεται μια πεπερασμένη σειρά ενεργειών, αυστηρά καθορισμένων και εκτελέσιμων σε πεπερασμένο χρόνο, που στοχεύουν στην επίλυση ενός προβλήματος. Πιο απλά (αλγόριθμο) ονομάζουμε μία σειρά από εντολές που έχουν αρχή και τέλος, είναι σαφείς και έχουν ως σκοπό την επίλυση κάποιου προβλήματος.

Εδώ συμπληρώνω : τα ατελείωτα κατεβατά αλγορίθμων -στο διάβα των καιρών και της επιθυμίας των ανθρώπων του marketing- ονομάστηκαν Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ).

Επί του θέματος. Σήμερα το πρωί διαπιστώνοντας ότι μια καρτούλα microSD που είχα στο κινητό μου, “παρέδωσε πνεύμα”, χωρίς κάποια πρόδρομα σημάδια, και αφού την τσέκαρα σε υπολογιστή με windows, linux και σε 2 android συσκευές, αποφάσισα να γράψω ως κριτική 2 λόγια σε γνωστό site αγορών και κριτικών.

Θέλοντας να προσθέσω και δύο φωτογραφίες για την καρτούλα στην κριτική μου, τις έστειλα με email στον εαυτό μου, με αυτοσκοπό να τις επεξεργαστώ (περικοπή – ένωση σε μία) μέσω του υπολογιστή μου που δεν έχει οθόνη 5,5 ίντσες …

Τις στέλνω στον εαυτό μου λοιπόν με email διότι βαριέμαι τα αργόσυρτα και ανασφαλή BT πρωτόκολλα, μπαίνω στον λογαριασμό μου email στο υπολογιστή και ωωωω !

Θαύμα ! Τα πρωτόκολλα ασφάλειας, οι αλγόριθμοι και οι τεχνητές νοημοσύνες έκριναν πως :

Αυτό το μήνυμα φαίνεται επικίνδυνο

k2

Παρόμοια μηνύματα έχουν χρησιμοποιηθεί για την υποκλοπή προσωπικών στοιχείων άλλων χρηστών. Αποφύγετε να κάνετε κλικ σε συνδέσμους, να κατεβάσετε συνημμένα ή να απαντήσετε με προσωπικά στοιχεία.

2 Συνημμένα • Σαρώθηκε από το Gmail

Η λήψη αυτών των συνημμένων απενεργοποιήθηκε.

Αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει αναγνωριστεί ως απόπειρα ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing). Αν θέλετε να τα κατεβάσετε και εμπιστεύεστε αυτό το μήνυμα, κάντε κλικ στην ένδειξη “Φαίνεται ασφαλές” στο banner παραπάνω.”

Δεν κρύβω ότι για 2 λεπτά προβληματίστηκα σκεπτόμενος τι είναι αυτό που βλέπω. Αναρωτήθηκα αν το κινητό μου είναι (ξανά) μολυσμένο από “κυνηγετικά” λογισμικά ή αν κάτι άλλο συνέβαινε. Όμως “δεν έβγαιναν τα κουκιά” για διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης.

Έκανα αποδοχή μηνύματος και εκεί σκέφτηκα το εξής : αν η ΤΝ κάνει στοιχειώδη λάθη σε απλοϊκά θέματα, θα μπορούσε να κάνει λάθη και σε σοβαρότερα ή καίριας σημασίας θέματα ;

Ας πούμε στο να “πατήσει μια σκανδάλη” πυρηνικών ; …

Με τούτα και με ΄κείνα συνέχισα να πίνω αμέριμνος τον καφέ μου γράφοντας εδώ μια 450άρα λέξεις, όχι για άλλο λόγο αλλά για να σκεφτεί ο καθένας μας την επικινδυνότητα ορισμένων άψυχων, άκαρδων και νιχιλιστικών αράδων κώδικα που ονομάζονται πλέον ΤΝ.

Αράδων που ενδεχομένως κάποια μέρα, όχι μακρινή, να κρίνουν πριν από εμάς, για εμάς … Βεβαίως πάντοτε για το καλό μας …

Καλό Σ/Κ

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by George Kanellakis

Νεανίας αρκετών δεκαετιών που ακόμη και στα 110 μου χρόνια θα ζω με νεωτεριστικές ιδέες αλλά παλαιές Αρχές

One Comment

Leave a Reply
  1. Συγχαρητήρια για την αναλυτική δουλειά του αλγόριθμου!!! Αξίζει να το διαβάσουν όλοι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).