Zero-Day στον Internet Explorer Προσοχή στους χρήστες των Windows XP!

Νέο Zero-Day στον Internet Explorer. Γνωρίστε ότι η Microsoft, έχει σταματήσει την υποστήριξη στο παλαιό της λειτουργικό Windows XP. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία δεν διαθέτει πλέον patches επιδιόρθωσης κενών ασφαλείας για το συγκεκριμένο λειτουργικό.
Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι μια νέα ευπάθεια (zero-day) στον Internet Explorer θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να θέσει σε κίνδυνο συστήματα που τρέχουν τον browser της εταιρείας.

Zero-Day

Σύμφωνα με την εταιρεία οι browsers που επηρεάζονται είναι ο Internet Explorer 6, Internet Explorer 7, 8, 9, 10, και 11.

Μπορείτε να δείτε την προειδοποίηση της Microsoft από εδώ.

Το exploit αξιοποιεί μια άγνωστη ευπάθεια use-after-free, και χρησιμοποιεί μια πολύ γνωστή τεχνική Flash exploitation για την επίτευξη αυθαίρετης πρόσβασης στη μνήμη για να παρακάμψει τις προστασίες των Windows ASLR και DEP.

Δυστυχώς, τα Windows XP είναι μια από τις πληγείσες πλατφόρμες, και το , δεν λαμβάνει πλέον υποστήριξη από τη Microsoft. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι που επηρεάζονται από την τελευταία ευπάθεια του IE, είναι αρκετοί καθώς τα Windows XP, εξακολουθούν να είναι εγκατεστημένα στο 28% των υπολογιστών desktop σε όλο τον κόσμο.

Η Microsoft είχε προειδοποίησε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί, και πρότεινε σε όλους που χρησιμοποιούν το αρχαίο λειτουργικό να αναβαθμίσουν σε νεότερη έκδοση.

Εμπειρογνώμονες ασφαλείας ισχυρίζονται ότι η απενεργοποίηση του Vgx.dll, το οποίο σύμφωνα με τη Microsoft είναι υπεύθυνο για την απόδοση του κώδικα σε VML (Vector Markup Language), θα μπορούσε να είναι ο ευκολότερος τρόπος για να προστατεύσετε ένα σύστημα που χρησιμοποιεί Wwindows XP. Ένας άλλος ευκολότερος τρόπος είναι να αφήσετε τον Internet Explorer και να χρησιμοποιήσετε κάποιον άλλο browser που συνεχίζει να ενημερώνεται.
Αν θέλετε να διαγράψετε το DLL, ανοίξτε ένα παράθυρο γραμμής εντολών με δικαιώματα διαχειριστή και τρέξτε την ακόλουθη εντολή:

regsvr32 -u "%CommonProgramFiles%\Microsoft Shared\VGX\vgx.dll"

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).