Πως επηρέασε ο νόμος του Moore τα smartphones που κρατάτε

Γνωρίζετε τον Gordon ; Το 1965, ένας επιστήμονας από την Καλιφόρνια παρατήρησε ότι ο αριθμός των τρανζίστορ που θα μπορούσαν χωρέσουν σε ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα διπλασιάζεται κάθε χρόνο.Gordon Moore

Πενήντα χρόνια αργότερα, ο Νόμος του Μoore εξηγεί γιατί οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές αρχίζουν να προσπερνούν τις μηχανές με φιλμ, τα έξυπνα τηλέφωνα είναι τόσο εκπληκτικά και τα αυτό-οδηγούμενα αυτοκίνητα που έρχονται σύντομα.

Ο Gordon Moore, είναι σήμερα ομότιμος επιστήμονας της Intel. Ο νόμος που διατύπωσε, περιγράφει μια τάση που κατέληξε να πιέζει μια ολόκληρη βιομηχανία να ανέβει όλο και πιο ψηλά.

Τώρα ο Gordon Μoore είναι 86 χρονών, και αναφέρει ότι η δικαίωση του νόμου που διατύπωσε ήρθε περίπου όταν το Electronics Magazine του ζήτησε να προβλέψει το μέλλον στη βιομηχανία των transistor.

Εκείνη την εποχή, ο Moore εργαζόταν για την Fairchild Semiconductor στο Mountain View της Καλιφόρνια.

Παρατήρησε λοιπόν τα ολοκληρωμένα κυκλώματα από διάφορες μάρκες τις μάρκες και είδε ότι είχαν οκτώ τρανζίστορ, Την επόμενη χρονιά είχαν 16. Στα εργαστήρια της Fairchild, οι επιστήμονες εργάζονταν στα 30 και ακόμη και στα 60 transistor .

  Challenger βρέθηκε μεγάλο τμήμα του μετά την τραγωδία του 1986

Τότε ο Moore πήρε ένα κομμάτι χαρτί και άρχισε να σχεδιάζει αυτούς τους αριθμούς σε ένα γράφημα. Αυτή η απλή πράξη του έδειξε την ικανότητα του διπλασιασμού των chips κάθε χρόνο.

Μετά ο Moore έγινε ο συνιδρυτής της Intel το 1968 μαζί με τον Robert Noyce.

“Με αυτό το σκεπτικό συνεχίζουμε διπλασιάζουμε τα chips κάθε χρόνο”, είπε. Τα πιο προηγμένα chips σήμερα έχουν 1,3 δισεκατομμύρια τρανζίστορ.

Η πρόβλεψη του έγινε γνωστή σαν «νόμος του Moore». Το 1975 δήλωσε ότι ο διπλασιασμός των chips συμβαίνει κάθε δύο χρόνια.

Ο αριθμός αυτός έχει παραμείνει σταθερός από τότε. Ο Μoore δεν περιέγραψε μια φυσική σταθερά, όπως το νόμο της βαρύτητας, αλλά παρατήρησε απλά τι συμβαίνει στον κόσμο των transistors.

Ευτυχώς για τους χρήστες υπολογιστών όλου του κόσμου οι εταιρείες τεχνολογίας άρχισαν να λειτουργούν σαν να έπρεπε να κρατήσουν το νόμο του Μoore, διπλασιάζοντας την ικανότητα επεξεργασίας κάθε χρόνο, αλλιώς φοβούνται ότι θα μείνουν πίσω. Ο Moore κατέληξε να καθορίσει το ρυθμό απλά επειδή τον περιέγραψε.

  Παρακολουθήσεις; Υπάρχουν και χειρότερα. Γνωρίστε το SIAM

Όπως σημειώνει η Intel, αν προσπαθήσουμε σήμερα να κατασκευάσουμε ένα τηλέφωνο με τα transistor chips που υπήρχαν το , θα έχει το μέγεθος ενός χώρου στάθμευσης.

Copyright USA Today.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


5  +  4  =