Επείγουσα ενημέρωση για το 0day του Twitter από τρίτους

Λύση για το 0Day που δημοσιεύτηκε στο Twitter: Σε παλαιότερη δημοσίευση αναφέραμε για μια ευπάθεια των που κυκλοφόρησε στο Twitter. Αναφέραμε επίσης ότι θα πρέπει να περιμένουμε την Microsoft να κυκλοφορήσει το προγραμματισμένο Tuesday στις 11 Σεπτεμβρίου, για την επιδιόρθωση του ζητήματος ασφαλείας.

Όπως φαίνεται όμως κάποιοι άλλοι θεωρούν πολύ πιο σοβαρή την άμεση επιδιόρθωση ζητημάτων ασφαλείας. Οι προγραμματιστές της 0patch κυκλοφόρησαν μια λύση που επιδιορθώνει το πρόβλημα.0day

Η επιδιόρθωση είναι τώρα διαθέσιμη για τα Update (build 1803) των 64-bit και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την κατεβάσουν δωρεάν.

“Okay people, 24 ώρες μετά τη δημοσίευση του 0Day, έχουμε ένα micropatch για το LPE του SandboxEscaper στο Task Scheduler. Όπως μπορείτε να δείτε, η πρόσβαση στο hardlink που ελέγχεται από τον χρήστη γνωρίζει τον χρήστη και αναφέρει  DENIED “, ανέφερε ο επίσημος λογαριασμός τους στο  Twitter.

Να αναφέρουμε όότι πρόκειται για μια ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας από τρίτους. Έτσι αν αναρωτιέστε τι θα γίνει όταν επιτέλους  η Microsoft κυκλοφορήσει το δικό της patch τον επόμενο μήνα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

  WhatsApp η υπηρεσία δεν λειτουργεί

Σύμφωνα με τους 0patch, οι χρήστες θα είναι σε θέση να εγκαταστήσουν ενημερώσεις όπως συμβαίνει κάθε μήνα χωρίς να χρειάζεται κάποιο teak.

Όσοι ενδιαφέρονται για το patch μπορούν να το κατεβάσουν από το παρακάτω linkQ

https://0patch.com/

______________________________

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).